KHK:s krav – vill ha 270 000 kronor av Vimmerby

Vimmerby Hockey vägrade spela bortamatchen mot Karlskrona HK. Nu vill KHK att VH ska betala 269 500 kronor i kompensation.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-26 15:31

Det har varit väldigt kaotiskt i Hockeyettan de senaste veckorna. Problematiken grundar sig i att Boden och Karlskrona inte skrivit på tv-avtalet som övriga klubbar i ligan har gjort. Klubbarna har valt att stå utanför det centrala avtalet då de själva vill ha rättigheterna till tv-sändningarna. De anser sig tjäna mer pengar själva än vad avtalet ger.

Det har lett till att övriga klubbar vänt sig emot Boden och Karlskrona och vägrat spela bortamatcherna mot de lagen. Vimmerby Hockey var ett av lagen i den södra serien som inte åkte till bortamötet med KHK, som skulle spelats 17 oktober. Ärendet ska nu avgöras av tävlingsnämnden.

KHK har publicerat ett yttrande på sin hemsida kring matchen. 

"Karlskrona HK har inte godkänt en flytt av matchen mot Vimmerby. Karlskrona HK har meddelat detta kl 14.01 torsdag 14 oktober via mail till SIF (Olof Östblom) med kopia till Vimmerby Hockey (Morgan Persson) samt HockeyEttan (Mats Johansson). I TB §5:10 framgår att två föreningarna gemensamt kan fatta beslut om att flytta en match. Vimmerby Hockey har otvetydigt och med kunskap om påföljderna brutit mot denna bestämmelse.", skriver KHK i sitt yttrande.

Man begär nästan 270 000 kronor i kompensation från VH.

"Karlskrona HK yrkar att resultatet i den match som Vimmerby uteblivit från fastställs till 5-0. Vidare yrkar Karlskrona HK på ekonomisk kompensation om 269.500 kronor inklusive mervärdesskatt (230.737 kr exkl mervärdesskatt) för uteblivna intäkter och kostnader."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!