Killen med järnkoll på motståndet

En VIK–spelare har bättre koll på dagens derbymotståndare än någon annan. Victor (11) Öhman, som förra säsongen spelade i just IK Oskarshamn. – De flesta är kvar där från förra säsongen. Det är ett stabilt allsvenskt lag med bra försvar, men de har inte fått till målskyttet, säger Öhman.

I fjol i IK Oskarshamn, i år i Västervik. I kväll möter Victor ”11” Öhman sitt förra lag i superderbyt. Foto: Mikael Kindman.

I fjol i IK Oskarshamn, i år i Västervik. I kväll möter Victor ”11” Öhman sitt förra lag i superderbyt. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-10-14 12:00

Modo–produkten Victor Öhman tror att IKO kommer att klara en topp–åtta–placering. Men vad han ska tro om sitt eget lag vet han inte riktigt efter den minst sagt ”förhandstipsomstörtande” säsongsinledningen.

– Vi visste ju att vi var bra efter träningsmatcherna, där vi vann alla åtta. Men att vi skulle ta åtta raka segrar även i Allsvenskan och toppa tabellen, nej det trodde jag nog inte riktigt om jag ska vara ärlig.

– Men vi spelar med ett stort självförtroende och en stor trygghet i laget. Vi litar på och hjälper varandra i alla lägen, så på ett sätt är jag inte alls förvånad över att det gått så bra.

Redan tre mål

Målmässigt (tre mål) ligger den 21–årige Örnsköldsvikssonen redan lika bra till efter nio omgångar i år i VIK jämfört med 52 omgångar i IKO förra säsongen.

– Det har gått bra, men det är ju lätt att prestera när man har så många bra spelare runt omkring sig.

Öhman längtar verkligen till nedsläpp i kväll.

– Det kommer att bli grymt. Vi kommer att gå ut stenhårt, så publiken kan vänta sig en fartfylld match – och jag är helt säker på att vi kommer att ha publiken som vår sjätte utespelare, säger Victor Öhman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!