Kinisjärvi har blommat ut

Från talangfull i Vimmerby till ledande spelare i Sundsvall. Nu väntar kvalserien - mot bland annat Västerviks IK.

Foto:

Ishockey2016-03-04 10:57


Markus Kinisjärvi var för ett par säsonger sedan en talangfull center som gjorde ett 20-tal matcher på lån i Vimmerby Hockey, i division ett.
Nu har han blommat ut i Allsvenskan där han snart har 200 matcher bakom sig. De senaste två säsongerna har han varit en av de ledande spelarna i Sundsvall Hockey.
- Vi har haft stolpe ut i Allsvenskan i år. Vår prestation har varit klart bättre än vad tabellplaceringen visar, säger "Kinis".

Västervik och Sundsvall möttes i förra årets kvalserie till Allsvenskan. Norrlänningarna vann då med 2-0 hemma och 2-1 borta och tog den sista platsen, fjärde, till Allsvenskan medan Västervik blev retlig femma, just utanför Allsvenskan.
- Vi vann mot Västervik mycket på grund av vår större rutin. Vi har flera spelare som har varit med högre upp, många med både allsvensk och SHL-rutin.
- Nu vet jag förstås att Västervik är aningen bättre i år, men det är vi också - och dessutom så har vi ju förstärkt laget på sistone, säger "Kinis".

Trots att Sundsvall blev solklart sist i Allsvenskan med bara 42 poäng på 52 matcher - och att det har varit klart ganska länge att det skulle bli kvalserien för Medelpad-laget - så är Markus Kinisjärvi ändå inte alltför missnöjd med säsongen.
- Vi har haft det tufft som nykomling, men det visste vi ju att det skulle bli. Våra prestationer har varit bra och vi har slagit alla topplagen utom AIK, men på det stora hela så har vi inte fått med oss tillräckligt med poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!