Kinisjärvi tillbaka: "VH kan passa oss"

Tisdagens motståndare Hudiksvall blir på många sätt ny för Vimmerby Hockey. Men där finns en gammal bekant, nämligen Markus Kinisjärvi. "Jag vet att trycket från publiken i Vimmerby är bra", säger han.

Markus Kinisjärvi gjorde 18 matcher och 15 poäng för Vimmerby Hockey under sin tid i klubben.

Markus Kinisjärvi gjorde 18 matcher och 15 poäng för Vimmerby Hockey under sin tid i klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-03-09 20:10

Vimmerby Hockey är framme i playoff tre och ställs mot Hudiksvalls HC i en bäst av tre-serie. I Hudiksvall återfinns en tidigare Vimmerby Hockey-spelare: Markus Kinisjärvi. 27-åringen från Köping var utlånad till VH från Västerås under säsongen 13/14 och gjorde verkligen avtryck under sina 18 matcher där.
– Det var ett tag sedan men jag minns min tid där. Jag trivdes väldigt bra och Vimmerby var en mysig stad. Vi missade playoff med någon poäng bara och på den tiden var det lite tuffare att ta sig tid, säger Markus Kinisjärvi.

Efter äventyret i Vimmerby blev det spel i Sundsvall Hockey, Visby/Roma och så Hudiksvall (sedan säsongen 18/19). Där har han utvecklats till en nyckelspelare och den här säsongen har han stått för 38 poäng på 40 matcher.
– Man får väl säga att det har gått bra. Jag är ju center och försöker bidra både offensivt och defensivt. Min kedja med Byström Johansson (Adam) och Marklund (Henrik) har i stort sett varit intakt under hela säsongen så vi har gjort det bra, säger Kinnisjärvi. 

Hudiksvall stod över den första playoff-rundan och ställdes sedan mot Nybro i playoff två. Där vann man med 2–0 i matcher men det satt ganska hårt inne. Första mötet slutade 3–2 till Kinisjärvis gäng efter förlängning och det andra mötet 4–3, också det efter förlängning.
– Första perioden i första mötet var lite skakig från vår sida men sedan så spelar vi bra efter det. Nu är det härlig stämning i laget, säger center. 

När valen till playoff tre skulle göras var Hudiksvall först ut. De valde, lite överraskande, Vimmerby direkt. 
– Det är lite hugget som stucket vilka man väljer nu eftersom alla är så pass bra. Samtidigt är Vimmerby ett lag som nog kan passa oss bra.
Vilka styrkor har ni som lag?
– Vi är ett brett lag med fyra femmor som verkligen kan leverera. Jag skulle säga att vi är ett komplett lag, bra defensivt med spets offensivt. Vårt grundspel sitter. 

Under tisdagen är Kinisjärvi alltså tillbaka i Vimmerby Ishall – och han räknar med en mycket tuff match.
– Jag vet sedan tidigare att stämningen och trycket från publiken där är bra så det är klart att vi som bortalag kommer få en svår match. Det gäller att vi sätter våra lägen när vi väl får dem, säger han. 

* Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är 19.00. 

Efter VH gick han vidare till Sundsvall, Visby/Roma och till sist Hudiksvall.
Efter VH gick han vidare till Sundsvall, Visby/Roma och till sist Hudiksvall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!