Klar förlust för Juniorkronorna mot USA

Det Àr tur att Juniorkronorna har nÄgra dagar pÄ sig för att slipa pÄ detaljer.För i trÀningsmatchen mot USA gick det inget vidare.

Fabian Lysell och Juniorkronorna förlorade mot USA. Arkivbild frÄn sommarens JVM-turnering.

Ishockey2022-12-21 22:56

Det Àr tur att Juniorkronorna har nÄgra dagar pÄ sig för att slipa pÄ detaljer.

För i trÀningsmatchen mot USA gick det inget vidare.

USA vann klart med 5–1.

Supertalangen Luke Hughes gav USA ledningen i efter en kvart men Sverige var ÀndÄ bra med i matchen.

Och tvĂ„ minuter senare kom kvitteringen nĂ€r Sveriges powerplay klickade fullt ut. Noah Östlund passade Liam Öhgren som i sin tur spelade fram Fabian Lysell som pricksköt in 1–1.

Sedan skulle det gÄ utför.

USA vĂ€xlade upp och gjorde tre obesvarade mĂ„l i den andra perioden och nĂ€r allt var sagt och gjort tog amerikanerna hem segern med 5–1. USA vann ocksĂ„ skotten med 36–16.

Juniorkronorna har ytterligare en trÀningsmatch, mot Schweiz pÄ fredag, innan turneringen börjar.

Sverige premiĂ€rspelar mot Österrike den 26 december.

Fakta: Sveriges spelschema i JVM

26 december: Sverige–Österrike, Halifax, klockan 19.30 svensk tid.

27 december: Tyskland–Sverige, Halifax, 19.30.

29 december: Sverige–Tjeckien, Halifax, 19.30.

1 januari: Kanada–Sverige, Halifax, 00.30.

2/3 januari: Eventuell kvartsfinal.

4/5 januari: Eventuell semifinal.

5/6 januari: Eventuell medaljmatch.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!