Klar seger – på söndag väntar en häftig seriefinal mot AIK

Både Västervik och AIK vann sina matcher i går. På söndag möts lagen i en avgörande seriefinal. – Det blir en häftig match. Känslan är att det kan gå hur som helst, säger Joacim Hedblad.

Västervik besegrade Timrå med klara 5–2.

Västervik besegrade Timrå med klara 5–2.

Foto:

Ishockey2017-03-10 21:52

Efter onsdagens jobbiga förlust mot Almtuna behövde Västervik tre poäng i gårdagens hemmamatch mot Timrå.
Och jodå.
Visst blev det seger.
Det slutade 5-2 till VIK efter en mycket bra insats.

Kvällens gladaste målskytt var utan tvekan Joacim Hedblad. Han brände ett flertal bra lägen – innan han satte 1-1 på ren vilja. Då stod klockan på 31:11.
– Jag åkte in framför mål för att ta hand om en eventuell retur. Pucken studsade på min skridsko innan jag slog in den på volley. Det var grymt skönt. Både jag och laget behövde det målet efter alla missade målchanser.

Det kändes som att ni hade bra kontroll på matchen efter ditt 1-1-mål?

– Ja, vi kunde spela lite mer avslappnat. Det var viktigt att vi fick två powerplay-mål i slutet av den andra perioden. Sedan kändes det ganska lugnt i tredje, säger Joacim Hedblad.
Det här var tredje raka hemmasegern mot Timrå. Det är uppenbarligen ett lag som passar er?
– Det kanske är så. Men jag tycker att Timrå är ett starkt lag. De har några mycket skickliga spelare. Men det kanske är lite av deras problem också. När man får bort dem ur matchen är mycket vunnet.

VIK-tränaren Mattias Karlin var helnöjd efter matchen:
– Vi gjorde en bra hockeymatch. Det var mycket glädje och fantasi i spelet. Alla ville vara med och bidra, säger Karlin.

I och med att även AIK vann sin match (5-0 mot Tingsryd) väntar nu en hyperintressant seriefinal på söndag. AIK leder slutspelsserien, en poäng före Västervik.
– Vi ska njuta av situationen. Det är få förunnat att spela en så viktig match i slutet av säsongen. På förhand var det inte många som trodde att vi skulle befinna oss här, säger Mattias Karlin.

Hur ser du på era chanser?
– Vi har vunnit över AIK tidigare och kan göra det igen. Men självklart vet vi att det blir en tuff match. AIK har spelat bra på slutet och har fått ihop gruppen på ett helt annat sätt än tidigare. Vändpunkten blev väl egentligen den förra matchen mot oss, när vi vann med 5-0. Men den matchen är också ett bevis på att vi kan spela bra mot AIK. Jag tror att de har respekt för oss.

Joacim Hedblad är laddad:
– Under lördagen blir det nog att kolla på några av AIK:s senaste matcher på tv:n och finslipa de sista detaljerna. Jag litar på att Karlin har en bra gameplan.
VIK:s målskyttar mot Timrå: Oskar Drugge 2, Joacim Hedblad, Dan Pettersson och Victor ”26” Öhman. Andraformationen med Hedblad, Mats Fröshaug och Victor ”11” Öhman var mest framträdande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!