Klar VH-förlust mot Kristianstad

Återigen: I stora delar en ganska eokej insats, men inga poäng. Vimmerby Hockey förlorade kvällens bortamatch mot Kristianstad med klara 5-1 och nu är laget helt plötsligt under Allettans play off-streck. – Jag hade velat se fler puckar på mål och mer desperation, sa VH-tränaren Jeff Hällegard.

Vid underläge 4-1 i mitten av den andra perioden ersatte Victor Kokman Oscar Fröberg i Vimmerbys mål. Kokman gjorde en bra insats och släppte ”bara” in ett mål.

Ishockey2017-01-11 20:09

Det var mycket irriterat i Vimmerby-lägret i slutet av den första perioden. VH hade gjort en stark första period – inte minst de första tio första minuterna. Man hamnade visserligen i underläge i numerärt underläge i mitten av perioden, men det var när hemmalaget gjorde 2-0 med 30 sekunder kvar av perioden som det brann rejält hos några VH-spelare.
Under en avvaktande utvisning åkte en KIK-forward in och ställde sig i målområdet och helt tog bort VH-keepern Oscar Fröberg. Fröberg blev vansinnig när han såg pucken i nätmaskorna bakom sig och lagkaptenen Markus Modigs hade en lång diskussion med domaren – men han var obeveklig.

VH hade sina bästa chanser under ett numerärt överläge efter sex minuter, men pucken ville inte in då.
– Första tio var riktigt bra. Spelmässigt var vårt powerplay helt okej, men man vill ju se pucken gå in. Jag hade velat se fler puckar på mål och mer desperation, tyckte VH-tränaren Jeff Hällegard till KIK:s livesändning av matchen.

Vimmerby fick sedan en mardrömsstart av den andra perioden då KIK gjorde 3-0 redan efter dryga minuten.
Reduceringen lät dock inte vänta på sig. För bara halvminuten senare lurade Oskar Karlsson ut tre KIK-spelare i korvkön, levererade David Stenbacka ett elegant sidledspass, som direktsköt 3-1.

Ytterligare minuten senare var 3-2 bara millimeter borta när Jesper Kokkonen kom fri mot Kristianstads målvakt.
Men säg den glädje som varar. I spel 4 mot 4 skickade Eric Backman in 4-1 för KIK, i en sekvens av matchen då VH hade riktigt momentum. Samtidigt skickade Backman också den inte helt lyckade VH-målvakten Oscar Fröberg av banan och Victor Kokman (normalt sett förstemålvakt) tog vid.

– Oscar bytte ut sig själv, jag har inga åsikter om det. Klart jag hade de tankarna också, men vi är ett lag som spelar och vi kan inte hänga ut en spelare, säger Hällegard.
– Vi kommer igen efter deras snabba 3-0-mål, men sedan går vi bort oss i spel 4 mot 4, säger Jeff Hällegard.
Under resten av den andra perioden fick Vimmerby ett skenbart spelövertag – detta i takt med att KIK säkrade och spelade snålt. VH skapade inte särskilt mycket, förutom ett par halvchanser i slutminuterna.
VH:s spelövertag dog dock helt när Jesper Kokkonen drog på sig 2+2 minuters utvisning med ett par minuter kvar av mittperioden (tripping och protest mot domslut).

VH inledde den tredje perioden med en man mindre. Man klarade det, men åkte strax på ytterligare en utvisning – då för en man mer på banan. Bäst chans fick dock Vimmerby då Oscar Josefsson kom helt fri från mittlinjen, men Joel Gistedt i hemmakassen räddade.
När KIK:s Malte Sjögren gjorde 5-1 i mitten av slutperioden, då han bjöds på ett friläge av en VH-back som tappade puck på anfallsblå, var matchen helt körd för Vimmerby. Resten av tillställningen blev ganska avslagen.
Sammantaget: En helt rättvis seger för ett starkt Kristianstad, som förutom de första tio minuterna av matchen, hade god koll på läget.
Bäst i Vimmerby var Oskar Carlsson, Kalle Östman och Robin Kokkonen.
Noterbart: Vimmerby vann skotten i varje period.

Kristianstad-VH 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (09:23) Daniel Andersson (Sebastian Magnusson, Fredrik Hetta), 2-0 (19.30) Fredrik Hetta (Acke Ringström, Fredrik Hansson).
Andra perioden: 3-0 (21:35) Christoffer Lindholm (Malte Sjögren, Herman Hansson), 3-1 (22:05) David Stenbacka (Oskar Carlsson, Daniel Nilsson), 4-1 (24:38) Eric Backman (Joel Persson, Daniel Andersson).
Tredje perioden: 5-1 (49:13) Malte Sjögren.
Skott: 21-27 (6-8, 12-13, 3-6)
Utvisningar, KIK: 3x2 min. Vimmerby: 5x2 min.