"Klart det är jobbigt när vi förlorar"

Vimmerby Hockey har fått utstå kritik för resultaten i Allettan. Vimmerbytränaren Tomas Sandlin är medveten om den: - Vi är absolut inte nöjda och vi är besvikna, men det är ingen självklarhet att gå till playoff bara för att vi spelade så bra i grundserien. Det är ändå idrott vi håller på med och allt kan hända, säger han.

Tomas Sandlin har en hel del att grubbla på inför veckans tre viktiga matcher för VH i Allettan.

Tomas Sandlin har en hel del att grubbla på inför veckans tre viktiga matcher för VH i Allettan.

Foto:

Ishockey2014-01-29 07:18


Viktiga veckan. Ja, så kan den gott kallas. För Vimmerby Hockey går Allettan in i ett avgörande skede, med matcher mot Mariestad (ikväll), Mörrum (fredag) och Skövde (söndag).
VH kommer till spel i kvällens match med en jobbig förlust mot Kallinge i ryggen (1-6).
- Det var frukten av flera saker, inte minst tidigare matcher där vi fört spelet och ändå förlorat. Det har satt sig lite i skallen. Samtidigt var Kallinge riktigt bra och vi sega.

MVG i grundserien
Frånsett Kallinge-matchen har Vimmerby under en lång tid bara haft stenhårda bataljer, där det oftast bara skiljt ett mål i slutändan. Men där VH nästan alltid vann de täta matcherna i grundserien, har de förlorat i Allettan.
- Hockey är ett mentalt spel. I grundserien kvitterar vi ut ett MVG (mycket väl godkänt), medan vi i Allettan hamnar strax under godkänt. Nu fokuserar vi på att hitta tron igen - och glädjen.
Sandlin säger också följande:
- Eftersom det gick så bra i grundserien byggdes det upp förväntningar på oss. Vi har inte hanterat det riktigt och det får jag till stor del ta på mig. Det är min uppgift att göra laget mentalt förberett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!