Hugo Ollila har förlängt med VH: "Aldrig någon tvekan"

Vimmerby Hockey fortsätter presentera förlängningar. På tisdagen blev Hugo Ollila klar för en fortsättning. "Det var aldrig någon tvekan. Jag trivs jättebra i Vimmerby och ser fram emot att spela i Allsvenskan", säger han.

Hugo Ollila följer med VH upp i Hockeyallsvenskan.

Hugo Ollila följer med VH upp i Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-28 13:04

Forwarden går därmed in i sin fjärde säsong i klubben. Denna gång i Hockeyallsvenskt sammanhang. Det blir debut på den nivån för Ollila.

– Vimmerby börjar kännas som hemma för mig och det ska bli riktigt stort att ta sig an Allsvenskan tillsammans med den här spelargruppen. Det kommer att bli en stor utmaning, men vi har visat vad vi kan åstadkomma som grupp.

Har det hunnit sjunka in vad ni har ställt till med?

– Det har tagit sin tid, men nu när spelschemat är klart och man ser svart på vitt vilka matcher som vi ska spela känns det mer verkligt, säger Ollila som har Linden Hockey som moderklubb men spelade i Västerås som junior.

Ser du fram emot att möta Västerås lite extra?

– Ja, det ska bli roligt. Men matcherna mot de klassiska klubbarna AIK och Djurgården plus alla derbyn blir också speciella.

Tidigare i veckan stod det klart att Peter "Piva" Johansson kliver in som tränare för VH.

Vad säger du om det valet?

– Det blir bra. Han har rutin från Allsvensk nivå och det är skönt att ha en tränare klar.

Säsongen 2023/2024 bidrog 24-årige Hugo Ollila med 30 poäng på 46 spelade matcher.

Vad krävs för att du och laget ska hävda er på en högre nivå?

– Alla måste steppa upp och vara förberedda på att det är hårt jobb som krävs. Det kommer att bli en tuff säsong, men väldigt roligt.

VH-truppen

Målvakter: Robin Christoffersson

Backar: William Alftberg, William Dageryd, Oskar Lindgren (ny), Elias Lindgren, Johan Norberg, Jesper Broeng (ny), Isak Hansen (ny).

Forwards: Isac Andersson, Anton Carlsson, Eddie Levin, Jakob Heljemo, Lukas Isaksson (ny), Jakob Karlsson, Adam Petersson, Wiking Malmunger, Hugo Ollila.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!