Efter succén mot Karlskrona – Här är nästa lag för VH

Nu är det klart. Vimmerby Hockey får möta Väsby i den sista playoffrundan innan kvalserien.

Vimmerby får möta Väsby i semifinal.

Vimmerby får möta Väsby i semifinal.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-03-27 12:20

Det är snabba puckar i hockeyns värld. Efter succén mot Karlskrona HK i kvartsfinalen i slutspelet till Hockeyallsvenskan var det så dags för nästa steg. Vid lunchtid under söndagen inleddes valproceduren. Vimmerby Hockey var återigen ett av de orankade lagen, vilket innebär att man inte fick välja motstånd. Istället var man ett av sex valbara lag.

De direktkvalificerade lagen till den här rundan fick välja motståndare först, med i tur och ordning Hudiksvall, Nybro, Östersund och Kalmar. Utöver dem fick också Boden och Väsby välja motståndare. 

Det blev till slut Väsby som valde att möta VH, eller rättare sagt. De hade inget val. Vimmerby var det enda kvarvarande laget att välja. 

Så här sa sportchefen Tom Tärnström i Väsby:

– Tufft att möta dem. Det var inget lag vi kanske hade valt om vi fått bestämma. Nu hade vi inget val. Vimmerby är kanske det lag som spelmässigt var bäst av samtliga lag vi mötte i Allettan. 

Väsby vann två av tre matcher mot VH i Allettan. 

Första semifinalmatchen spelas nu på tisdag och Vimmerby inleder hemma. Man avslutar sedan med antingen en eller två bortamatcher fredag och lördag. Matchtiden på tisdag är framflyttad en timme mot normal matchstart. Det beror på fotbollens avgörande playoffmatch mellan Polen och Sverige. 

Alla semifinaler: 

Hudiksvall–Surahammar

Nybro–Borlänge

Östersund–Kalix

Kalmar–Halmstad

Boden–Dalen

Väsby–Vimmerby.

Vinnarna i de här respektive matcherna är klara för kvalserien, där alla lag möter varandra hemma och borta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!