Klart i dag: Virserum vinner serien

8-4 (2-1, 3-2, 3-1) hemma mot Skärblacka räcker.

Virserums SGF vann mot Skärblacka IF

Virserums SGF vann mot Skärblacka IF

Foto: Montage

Ishockey2024-02-25 18:36

Nu är seriesegern i Hockeytrean södra D fortsättningsserie klar för Virserum. Skärblacka slutar på andra plats i tabellen.

- Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom och vi är värda att vinna serien. Jag tycker vi gör en bra match i det stora hela. Med några dippar under matchen. Nu får vi ladda batterierna för playoff, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

Virserums Simon Dahl var matchens utropstecken, och stod för hela fyra mål.

Segern var Virserums tionde på de senaste tio matcherna.

Virserum startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Martin Holmstrand och Simon Dahl innan Skärblacka svarade och gjorde 2-1 genom Philip Lekander. Virserum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Virserum hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.06 genom Pierre Gustavsson, och gick upp till 7-3 innan Skärblacka svarade.

Slutresultatet blev 8-4 i Virserums favör.

Simon Dahl gjorde fyra mål för Virserum och spelade dessutom fram till ett mål, Pierre Gustavsson stod för tre mål och två assists, Jesper Jansson hade tre assists och Elias Borgernäs hade tre assists.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!