Klart: JVM spelas om i sommar

Det blir, som väntat, JVM i sommar. Det meddelar internationella ishockeyförbundets ordförande Luc Tardif på en presskonferens. –En anledning att ha evenemanget under sommaren är att vi förhoppningsvis har en bättre situation och färre protokoll, säger Tardif enligt SVT.

Sverige får en ny JVM-chans i sommar. Arkivbild.

Sverige får en ny JVM-chans i sommar. Arkivbild.

Foto: Jonathan Hayward/AP/TT

Ishockey2022-02-17 17:38

Vinterns JVM fick ett abrupt slut efter att flera lag drabbats av covid-19-smitta, vilket fick till följd att tre matcher ställdes in. På grund av restriktionerna i kanadensiska provinsen Alberta såg sig sedan internationella ishockeyförbundet tvunget att ställa in hela turneringen.

– Vi är sjukt besvikna och ledsna. Vi är här för att spela hockey och nu kan vi inte göra det, sade Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae efter beskedet.

Men redan i januari öppnade Luc Tardif för att mästerskapet skulle kunna genomföras i sommar. Och så blir alltså fallet. Tardif säger enligt SVT att de tidigare resultaten – Juniorkronorna inledde med två raka segrar – stryks, i stället börjar turneringen på noll. Och de spelare som var uttagna till det initiala JVM får vara med på nytt.

Ännu en gång är det Alberta som kommer arrangera JVM. Exakta datum för turneringen har dock inte kommunicerats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!