Klart med hockeytränare i VSGF

Då var det klart. Virserum Hockey är överens med Fredrik Pettersson som ny tränare. Åseda och jag var klara med varandra efter fyra år. Nu ser jag fram mot att ta över Virserum. Det är en förening som är på g, säger han.

Fredrik Pettersson (t.h.) kommer träna division tre-laget Virserums SGF kommande säsong. Här hälsas han välkommen till klubben av Stefan ”Truxa” Svensson från sportgruppen.

Fredrik Pettersson (t.h.) kommer träna division tre-laget Virserums SGF kommande säsong. Här hälsas han välkommen till klubben av Stefan ”Truxa” Svensson från sportgruppen.

Foto:

Ishockey2016-04-25 08:50

Efter 17-18 år som spelare i Åseda, sex år som ungdomsledare och fyra år som tränare i A-laget, bryter Fredrik Petterson upp med det invanda. Kommande säsong är det grannklubben Virserums SGF som får nyttja hans hockeykunskaper.

– Det känns bra att inte behöva åka så långt, särskilt som jag jobbar som arbetsledare i Växjö och bor med familjen i Åseda, säger Fredrik Pettersson.

Vad vet du om din nya klubb?

– Klubben har startat om och tagit små steg de senaste säsongerna. Sedan finns det självklart en hel del mer att göra, men det ska verkligen bli inspirerande. Det finns förutsättningar.

Har du koll på några spelare?

– Jag har haft bröderna Lundgren (Andreas och Rickard) i ett par säsonger i Åseda. Sedan vet jag inte inte så mycket mer.

Fredrik Pettersson har en gedigen tränarutbildning och har gått många olika steg.

Vad har du för tränarfilosofi?

– Jag tycker om offensiv hockey, men det måste ändå finnas en bra balans. Alla ska veta sina roller och veta vad de ska göra på isen. De gäller att hitta kemin i allting.

Pettersson kommer inte att peta så mycket i försäsongen, utan kommer köra fullt ut från och med i augusti.

Klart med tränarstaben

Stefan Svensson i sportgruppen är nöjd med rekryteringen:

– Fredrik har varit med länge och det känns mycket bra att han kommer till oss. Vi har klart med hela tränarstaben, där Kristofer Lind blir assisterande och Thomas Larsson lagledare. Vi har även klart med tre materialförvaltare: Mikael Karlsson, Caroline Svensson och Jonas Ståhlgren.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Vi har medvetet legat lite lågt innan vi hade gjort klart med ny tränare. Nu är det i hamn och full fokus på spelarna. Jag tror att det kommer bli jättebra. Det är bara Klas Svensson-Qvistberg som aviserat att han lämnar oss, då han ska studera. Direkt när det blev klart med Fredrik Pettersson, lämnade våra tre kaptener: Christoffer Velander, Andreas Lundgren och Daniel Appelqvist, klartecken för spel nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!