KLART: Meriterad kanadensare värvas av Vimmerby Hockey

Bara några timmar efter att Vimmerby Hockey vunnit mot Halmstad och tagit sig till Allettan presenterar man nu en ny spelare. Josh Brittain, från Kanada, har skrivit på för VH.

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny spelare.

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny spelare.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-01-03 21:56

Vimmerby Hockey har säkrat platsen till Allettan och inleder den redan om en vecka. På söndagkvällen gick klubben ut med att man plockar in ett mycket rutinerat nyförvärv.

Det handlar om den kanadensiske forwarden Josh Brittain, 31, som mäter hela 196 centimeter. Förra säsongen spelade han med Allen Americans i den nordamerikanska ligan ECHL och gjorde då 23 (11+12) poäng på 38 matcher. På meritlistan finns annars ett slovakiskt ligaguld, ett VM-guld med Kanadas J18-landslag och över 120 AHL-matcher, bland annat. 

– Det är en stor och stark forward som spelar fysiskt och jobbar hårt. Men som även är en stark skridskoåkare och kan producera poäng med sitt fina skott och kan ta raka vägen mot mål. Det är en spelartyp som vi saknat lite under hösten, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Brittain beräknas anlända till Vimmerby på torsdag. Persson säger också att det kan bli klart med ytterligare nyförvärv.

– Vi hoppas kunna göra klart med en back till inför Allettan, men inget är klart. 

Forwarden Albin Bardh, som var inlånad till VH under avslutningen av grundserien, återvänder till Köping, meddelar VH.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!