Klart: Nyckelspelaren stannar i Vimmerby Hockey

Under måndagen presenterade Vimmerby Hockey en mycket viktig förlängning inför nästa säsong. Målvakten Tomas Rydén har bestämt sig för att stanna i VH.

Tomas Rydén stannar i Vimmerby Hockey.

Tomas Rydén stannar i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-11 14:46

Det var länge osäkert om Vimmerby Hockey skulle få behålla sin målvakt Tomas Rydén även nästa säsong. 26-åringen stod för en mycket fin säsong senast och var stundtals lagets absolut bästa spelare. Efter säsongen var han tydlig med att han skulle kunna tänka sig att spela högre upp än Hockeyettan.

På måndagseftermiddagen kom däremot beskedet att Rydén blir kvar i VH.
– Tomas Rydén är en av hockeyettans bästa och mest etablerade målvakter. Det är en matchvinnartyp, som räddat många poäng åt oss hittills under sin tid i klubben. Han har rutin och är kanske i sin bästa ålder som målvakt, men samtidigt vet vi att finns det mycket utveckling kvar i honom. Självklart är vi glada att han fortsätter i föreningen ytterligare en säsong. Han har rutinen och är också en mycket populär spelare bland våra fans. Det är en stark förlängning och tillsammans med Gustav Bågenvik har vi på förhand en målvaktsbesättning som tillhör ligans främsta inför kommande säsong, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

I och med detta är VH:s målvaktsuppsättning inför säsongen 20/21 nu spikad med Tomas Rydén och nyförvärvet Gustav Bågenvik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!