Klart: Stjärnan lämnar Vimmerby Hockey

Nu är det klart. Vimmerby Hockeys poängkung Roman Semjonovs fortsätter sin karriär i Tingsryds AIF.

Roman Semjonovs.

Roman Semjonovs.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-28 10:38

Under fredagen kom det uppgifter om att Semjonovs var klar för Tingsryd – och under lördagsförmiddagen bekräftade klubben övergången.

– Glad att vi kan presentera Roman Semjonovs till Tingsryd. Han är offensivt skicklig och en smart spelare som i ett antal år levererat bra med poäng. Han har den här säsongen tagit stora kliv som spelare, inte bara offensivt utan även i det hårda jobbet. Roman kommer passa bra in i vårt sätt att spela och jag är säker på att han kommer få en bra utveckling hos oss för att kunna ta nästa steg, säger Tingsryds tränare och sportchef Magnus Bogren i ett pressmeddelande.

Roman Semjonovs gjorde stor succé i VH-tröjan och producerade över 50 poäng den gångna säsongen. Därmed visste Vimmerby att det skulle bli svårt att behålla honom i konkurrens med allsvenska klubbar.

Semjonovs säger så här till Tingsryds hemsida:

– Det ska bli superkul. Jag ser fram emot säsongen redan. Det ska bli extra kul med tanke på att jag inte gjort det tidigare (spela i allsvenskan), så det blir en rolig utmaning.

Vad vill du bidra med på isen?

– Hårt jobb och försöka hjälpa laget till vinster på alla sätt. Försöka visa vägen fast att jag tidigare inte spelat på den här nivån. Jag vill bidra med mitt spel och göra det jag är bra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!