Klart: Svensken skriver NHL-historia som GM

Patrik Allvin blir första svensk som ordinarie general manager i ett NHL-lag. 47-åringen har presenterats som ny GM,, motsvarande sportchef, i Vancouver Canucks. "Att leda ett NHL-lag i Kanada är en ära. Att bygga ett mästarlag i Vancouver är vår ambition", säger han till klubbens webbplats.

Missnöjet var stort i Vancouver mot tidigare general managern Jim Benning. Nu tar svenske Patrik Allvin över jobbet. Arkivbild.

Missnöjet var stort i Vancouver mot tidigare general managern Jim Benning. Nu tar svenske Patrik Allvin över jobbet. Arkivbild.

Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Ishockey2022-01-26 17:44

Patrik Allvin, back i Leksand under säsongen i dåvarande elitserien 1999–2000, har de senaste tio åren jobbat för NHL-klubben Pittsburgh.

I januari–februari förra året var svensken tillfällig general manager under ett par veckor efter att Jim Rutherford slutat av personliga skäl.

Rutherford är nu ordförande i Vancouver och den som rekryterat Allvin.

"Jag vill tack Jim och Aquilinifamiljen (klubbens majoritetsägare) för att de tror på mig", säger Patrik Allvin till Canucks webbplats och fortsätter:

"Jim har samlat en kompetent ledningsgrupp i Vancouver och jag ser fram emot att jobba nära dem i arbetet med att bygga ett lag som återigen kommer att utmana om Stanley Cup och göra supportrarna stolta."

Vancouver, på näst sista plats i Pacific division, sparkade sin general manager Jim Benning i december förra året och har sedan dess haft ett par tillfälliga lösningar, däribland Jim Rutherford som dubbeljobbat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!