Klart: Timrå får kvala sig kvar i SHL

Det fanns en matematisk chans. Men den dörren stängdes snabbt för Timrå som förlorade måstematchen mot Färjestad med 2–6. Nu väntar kval mot Djurgården för att hålla sig kvar i SHL.

Timrås målvakter Sami Rajaniemi och Jacob Johansson får inrikta sig på kval ut ur SHL. Arkivbild.

Ishockey2022-03-17 21:22

Med tre matcher kvar låg Timrå åtta poäng under strecket, men kunde om alla resultat gick lagets väg klara sig kvar i SHL utan att kvala.

Men Timrå tog inte vara på chansen. Färjestad vann den första perioden med 3–0 och när bortalaget satte sitt fjärde mål bara 31 sekunder in i den andra perioden fick målvakten Jacob Johansson lämna isen.

– Defensivt är det katastrof egentligen, säger Timråkaptenen Jacob Blomqvist till C More.

"Respektlöst"

Hans efterträdare Sami Rajaniemi fick dock sämsta tänkbara start och fick släppa in 0–5 bara 1.47 senare.

– Det är väldigt ihåligt och respektlöst mot våra målvakter. De får stå mitt i slottet och slå in returer och gör det otroligt svårt för dem, det är inte godkänt, säger Timråkaptenen Jacob Blomqvist till C More.

Timrå gjorde två mål fram till 2–5, men närmare än så kom inte laget som nu måste förbereda sig på kval för att hålla sig kvar i SHL-ishockeyn.

Ångestkval

Timrå möter Djurgården i bäst av sju matcher. Första matchen spelas den 26 mars. Förloraren spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.

I Linköping hade hemmalaget chansen att komma närmare slutspel genom en seger över Oskarshamn som inför omgången hade den sista platsen till åttondelsfinal.

Oskarshamn tog ledningen med 2–0, men Linköping kom tillbaka och vann med 3–2 på straffar. Så än är hoppet om en slutspelsplats inte över.

I toppen tar Luleå upp jakten på Rögle efter seger med 3–0 hemma mot Frölunda, som kämpar med formen. Det här var Göteborgslagets sjunde förlust på de senaste nio matcherna.

– Jag sover inte jättebra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.