Klart: VH-produkten bryter kontraktet med SHL-laget

Eddie Levin och SHL-klubben IK Oskarshamn har kommit överens om att gå skilda vägar. Det berättar Barometern-OT under torsdagen.

Eddie Levin under en match med Vimmerby Hockey förra säsongen.

Eddie Levin under en match med Vimmerby Hockey förra säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-07 12:31

För en månad sedan kunde Sporten berätta att Vimmerby Hockey-produkten Eddie Levin var på väg att bryta sitt kontrakt med IK Oskarshamn

Nu bekräftas det faktumet av Thomas Fröberg, genereal manager i IKO, och av Eddie Levin själv i en intervju med tidningen Barometern-OT. 
– Det har varit klart ganska länge. Det blir ett alldeles för stort steg från superelit till SHL och jag håller inte den nivån. Vi båda kände att vi går skilda vägar, säger Eddie Levin till Barometern.
– Han har gjort det bra och visste förutsättningarna. Vi kommer att följa Eddie framöver och se hur han ser ut, säger Thomas Fröberg till tidningen.

När vi pratade med Eddie Levin förklarade han att han inte har gjort klart med någon ny klubb än. Han bekräftade dock att han haft kontakt med moderklubben Vimmerby Hockey, där han också spelade ett antal matcher på lån förra säsongen.
– Jag har pratat med "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH) men har ingen brådska med att få något klart nu även om det självklart hade varit skönt att veta hur det blir. Jag har bara pratat lite med klubbar men det är inget konkret, sa Levin till Sporten då.

Enligt Barometern är, förutom VH, även HC Dalen (Hockeyettan) intresserade av forwarden.

20-åringen bor för tillfället i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!