Klart: VH-spelaren väljer att stanna

Vimmerby Hockey har säkrat upp ytterligare en spelare inför nästa säsong. Det är den 20-årige forwarden Oliver Kempainen som har bestämt sig för att spela vidare i division 1-klubben.

Oliver Kempainen spelar vidare i Vimmerby Hockey.

Oliver Kempainen spelar vidare i Vimmerby Hockey.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-04-11 13:06

Oliver Kempainen anslöt till Vimmerby Hockey från Skellefteå J20 inför förra säsongen.

– Det känns riktigt kul att fortsätta. Jag trivs jättebra i organisationen och med jobb och allting. Det känns spännande att bygga vidare på det vi gjorde i vintras, säger Oliver Kempainen i ett pressmeddelande från klubben.

Oliver Kempainen gjorde 10 poäng (5+5) på 38 matcher under sin första säsong i Vimmerby Hockey.

– Det kunde väl trillat in lite fler poäng, men jag ser fram emot att utveckla det under kommande säsong. Jag hade väl heller ingen drömuppladdning fysiskt inför min första seniorsäsong. Jag rehabade länge från en skada och kunde inte träna normalt på hela förra sommaren. Nu har jag kommit igång med fysträningen ordentligt inför kommande säsong, säger Oliver Kempainen.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år.

– Oliver gjorde riktigt bra ifrån sig under sin första seniorsäsong. Och då ska vi veta att han rehabat länge med en skada från säsongen innan. Med en ännu bättre försäsong i kroppen, finns alla förutsättningar att ta ytterligare kliv i utvecklingen under kommande säsong. Han har potential, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Vimmerby Hockey 19/20

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!