"Klart vi ska ta oss till Allettan"

Så står han där i båset igen. Med ett gäng unga, talangfulla killar som inget hellre vill än att sopa banan med motståndarna i division ett. Anders Spaak går in på sin tredje säsong som tränare i Vimmerby - och det är ingen tvekan om vad han tror eller vad han förväntar sig: - Klart att vi ska gå till Allettan.

Förväntansfull. Vimmerbys tränare Anders Spaak är nöjd med truppen och anser att laget är klassen bättre än förra säsongen. Foto: Magnus Strömsten

Förväntansfull. Vimmerbys tränare Anders Spaak är nöjd med truppen och anser att laget är klassen bättre än förra säsongen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2012-09-13 06:40


Med framgång följer ökade krav och förväntningar. För Vimmerby Hockey är det inget undantag. Efter de två senaste succésäsongerna räknar fansen och omgivningen med att VH ska finnas däruppe i toppen igen.
Alltså: bli topp fyra och nå Allettan - först och främst. Alla tycks också vara övertygade om att Vimmerby har ett starkare lag än förra året. Även Anders Spaak:
- Vi ska kunna vara med och kriga om förstaplatsen i serien. Jag är jättenöjd med truppen. "Freddan" (Fredric Jaensson) har verkligen gjort ett kanonjobb som sportchef. Titta på en sån som Adam Rundqvist. Att han kommer hit glädjer mig något oerhört.

Hjärta för klubben
Ett gemensamt mål har hela tiden varit att försöka få hem så många egna produkter som möjligt till klubben. Och nog har de lyckats med den föresatsen. Senast för några dagar sedan vände Tobias Jonsson och Markus Modigs hemåt. VH har även fått tillbaka Kallingeflyktade Oskar Carlsson och Jakob Karlsson från Olofström. Lägg därtill att Patrik Bengtsson, Andreas Rundgren och Jim Nordh återvände förra året.
- Det känns jäkligt bra. Min filosofi som tränare har alltid varit att jag vill jobba med killar från bygden, som har hjärta för klubben och som är beredda att lägga ner ett hårt arbete. Och vi har ju fått hem "pöjker" med hög nivå, som är välutbildade.

Rasmus imponerade
Konkurrensen om platserna är knivskarp. Med bara några dagar kvar till seriestarten vet inte ens Anders Spaak exakt hur han ska formera laget.
- Jag funderar fram och tillbaka. Sedan ska man veta att alla har samma möjligheter. Man spelar sig in i laget och ut ur laget. Och det där med ålder skiter jag i. Titta bara på "Rasse" (Rasmus Davidsson). Han var kanske vår bäste spelare under Stockholmstrippen - och då pratar jag inte om utefter hans egna förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!