KLART: VIK lånar målvakt från NHL

Med Zackarias Skog skadad agerar VIK. Från Philadelphia Flyers lånas målvakten Felix Sandström.

Västerviks IK lånar in målvakten Felix Sandström från NHL-organisationen Philadelphia Flyers fram till den 15 november.

Västerviks IK lånar in målvakten Felix Sandström från NHL-organisationen Philadelphia Flyers fram till den 15 november.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2020-10-05 16:43

Den gångna helgen, när VIK inledde säsongen med en road trip norröver, hade man junioren Calle Olsson som backup för Daniel Marmenlind. Anledningen till det är att Marmenlinds tilltänkte konkurrent Zackarias Skog varit frånvarande i ett par veckor med en skada. Nu agerar VIK och fyller målvaktsvakansen Skog lämnat efter sig. Det gör man genom att låna Felix Sandström från Philadelphia Flyers organisation. Det var Johan Svensson (MrMadhawk) som först kom med uppgifterna på Expressen att VIK lånar Felix Sandström.

I pressmeddelandet där VIK presenteras Sandström som en lånespelare fram till den 15 november säger VIK:s sportchef Emil Georgsson:

"Zacke har en oklar skada som vi inte riktigt vet hur lång tid den tar att rehabilitera. När nu Felix kommer in så har vi två seniormålvakter redo för spel under en hektisk period av matcher från mitten av oktober, vilket ger Zacke lugn och ro att få bukt med sin skada."

Den 23-årige målvakten från Gävle har tidigare spelat för Brynäs och HV71 i SHL samt IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Senast kommer Sandström från spel i AHL med Lehigh Valley Phantoms men framförallt med ECHL-laget Reading Royals.

Det betyder att VIK nu har fyra – eller tre – lånespelare från NHL. Huruvida Andreas Englund, vars kontrakt med Ottawa Senators hann löpa ut innan han skrev på för VIK, räknas mot den kvoten, är oklart. Eetu Tuulola tillhör Calgary Flames, Axel Jonsson Fjällby tillhör Washington Capitals och Sandström Philadelphia Flyers.

Under åren har det blivit framträdanden i Sveriges ungdoms- och juniorlandslag.
Under åren har det blivit framträdanden i Sveriges ungdoms- och juniorlandslag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!