KLART: VIK spelar för tomma läktare

På grund av Coronaviruset råder kaos i idrottsvärlden just nu. På torsdagen fick Västerviks IK reda på hur det blir med resten av slutspelsserien.

VIK:s ordförande Per Embretsen är bekymrad över situationen som råder.

VIK:s ordförande Per Embretsen är bekymrad över situationen som råder.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-03-12 08:55

Efter telefonmöten med Hockeyallsvenskan på torsdagsförmiddagen beslutades det att resterande matcher av hockeyallsvenskans slutspelsserie ska spelas, men att matcherna kommer att spelas utan publik.

VIK tar emot Timrå i Plivit Arena på fredag, en slutspelsmatch som annars skulle locka en hel del åskådare.

– Det blir bara C More, övrig press och funktionärer som får komma in. Intervjuer kommer att tillåtas, men omklädningsrummet kommer att vara stängt. Vi har även sagt att vi inte tar i hand och ser till att vara noggranna och varsamma i övrigt, säger VIK:s ordförande Per Embretsen som är bekymrad över att ett par av hans spelare ligger hemma med feber.

– Ja, både Erik Ullman och Adam Åhman är sjuka. Även Mattias Karlin känner sig krasslig. Men vi har ständig kontakt med våra läkare. Det är ju en "vanlig" influensa som går nu också.

Att spela utan publik medför givetvis en stor ekonomisk förlust för klubbarna.

– Vi har precis dragit igång en swish-kampanj på vår hemsida där man har möjlighet att stötta oss nu. Vi hoppas att västervikarna ställer upp och vi är väldigt tacksamma för alla bidrag. Det här är en hård smäll för idrottsvärlden. Vi vill inte det här, men hälsan går först i alla lägen. Det är egentligen bara idrott vi pratar om. Hälsan är allra viktigast, menar Embretsen.

Förutom den saknade publiken kommer själva matcharrangemanget se likadant ut.

– Vi kommer att köra vårt intro och ha spelarintervjuer precis som vanligt. Dels för spelarnas skull och för att matcherna sänds på C More, förklarar VIK:s ordförande.

Kvällens allsvenska finalmatch mellan Modo och Björklöven är slutsåld, men efter Regeringens besked under onsdagen är det bestämt att den spelas med tomma läktare i Fjällräven Center, endast C More får komma in.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!