KLART: VIK spelar för tomma läktare

Efter telefonmöten med Hockeyallsvenskan på torsdagen beslutades det att resterande matcher av Hockeyallsvenskans slutspelsserie ska spelas, men utan publik.

VIK.s ordförande Per Embretsen är bekymrad över situationen.

VIK.s ordförande Per Embretsen är bekymrad över situationen.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-03-12 12:53

VIK tar emot Timrå i Plivit Arena på fredag, en slutspelsmatch som annars skulle locka en hel del åskådare.

– Det blir bara C More, övrig press och funktionärer som får komma in. Intervjuer kommer att tillåtas, men omklädningsrummet kommer att vara stängt. Vi har även sagt att vi inte tar i hand och ser till att vara varsamma i övrigt, säger VIK:s ordförande Per Embretsen som har ett par A-lagsspelare på sjuklistan.

– Ja, både Erik Ullman och Adam Åhman har feber. Även Mattias Karlin känner sig krasslig. Men vi har ständig kontakt med våra läkare. Det är ju en "vanlig" influensa som går nu också.

Adam Åhmans situation är oförändrad sen onsdagen då han fick stanna hemma medan resten av laget åkte till Södertälje.

– Jag mår sådär, läkarna tror att jag har en vanlig influensa, säger målvakten till Sporten.

Att spela utan publik medför givetvis en stor ekonomisk förlust för klubbarna.

– Vi har precis dragit igång en swish-kampanj på vår hemsida där man har möjlighet att stötta oss nu. Vi hoppas att västervikarna ställer upp och vi är väldigt tacksamma för alla bidrag. Det här är en hård smäll för idrottsvärlden. Vi vill inte det här, men hälsan går först i alla lägen. Det är egentligen bara idrott vi pratar om. Hälsan är allra viktigast, menar Embretsen.

De tre lag som hade hemmamatch i slutspelsserien i onsdags hade publik i sina arenor, har det pratats om någon ersättning till de lag som inte får ha någon hemmamatch med publik?

– Nej, Hockeyallsvenskan har inte sagt något om det, Vi får väl se vad som sägs framöver, säger Embretsen.

Förutom den saknade publiken kommer själva matcharrangemanget se likadant ut.

– Vi kommer att köra vårt intro och ha spelarintervjuer precis som vanligt. Dels för spelarnas skull och för att matcherna sänds på C More, förklarar VIK:s ordförande.

Klubbens supporterklubb Rödblåa fans skriver på sin Facebooksida att de har beslutat att skänka tio kronor per mål som VIK gör under slutspelsserien till klubben.

På fredagskvällen kommer alltså Timrå på besök till Plivit Arena. Timrå var det lag som slutade trea i grundserien och fick med sig tre poäng in i slutspelsserien. Den potten fördubblades när Timrå vann hemma över BIK Karlskoga med 8–3 på onsdagen. Jonathan Dahlén och Jens Lööke var stora segerorganisatörer med fem (2+3) respektive fyra (3+1) poäng.

VIK står på noll poäng.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!