Klart: VIK värvar amerikansk center

På torsdagseftermiddagen presenterade Västerviks IK sin senaste värvning.

Victor Öhman har fått en ny lagkamrat.

Victor Öhman har fått en ny lagkamrat.

Foto: Stefan Jerrevång / TT

Ishockey2020-05-07 16:32

Den amerikanske centern Cody Bradley, 25, senast i AIK, är klar för klubben. Det meddelade man via ett pressmeddelande.

– Cody är en intressant spelartyp som hade en strulig säsong i AIK ifjol. Vi tror helt klart att det finns mer att hämta i honom om han får vara skadefri och spela regelbundet, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Bradley gjorde 22 matcher för AIK och noterades för fyra mål och två assist. VIK tror sig dock ha identifierat saker i hans spel som inte kom till sin rätt i Solna-klubben.

– Han är revanschsugen och var villig att ta ett billigare kontrakt för att få en ny chans i Sverige. Som spelare ser vi honom som en god skridskoåkare som vill ha puck och som är trygg med pucken. Han är bra på att sätta upp sina medspelare i lägen. Även om det kanske funnits lite utvecklingspotential i spelet utan puck så tror vi att en säsong i HockeyAllsvenskan har gjort honom gott och han kommer att kunna göra sig mer redo för vad som väntar, säger Georgsson.

Trots att Bradley, som många av de andra nordamerikanska inslagen i VIK, genomgått ett college-program, har han diger erfarenhet från europeiskt spel. Efter åren på Colorado College har det blivit spel i Tyskland, Kina, Slovakien och Tjeckien. Bäst gick det i tjeckiska andraligan där det blev 48 poäng på 53 matcher.

Cody Bradley är född i Tampa, Florida i USA och är son till den kanadensiske NHL-stjärnan Brian Bradley och har därmed dubbla medborgarskap i både Kanada och USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!