Klart: Viktige backen stannar i VH

Med drygt 200 allsvenska matcher på meritlistan är Oskar Carlsson en av Vimmerby Hockeys mest rutinerade och viktigaste spelare. Nu har 28-åringen lämnat klartecken till en fortsättning.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-04-21 11:32

Oskar Carlsson kommer från en stark säsong. Både spelmässigt och poängmässigt. Bara Roman Semjonovs, Anton Carlsson och Mattias Wigley gjorde fler mål än den hårdskjutande backen.

Att Oskar Carlsson nu väljer att fortsätta i VH-tröjan ytterligare en säsong är en mycket glädjande nyhet för klubben. Sportchefen Morgan Persson säger så här:

– Det är helt klart en viktig förlängning, som sätter lite av tonen inför kommande säsong. Oskar Carlsson är en viktig pjäs i lagbygget, både med sin rutin och karaktär. Efter några säsonger med mer defensiva uppgifter i allsvenskan, steppade han åter upp offensivt under den senaste säsongen och visade att han är en av södra hockeyettans bästa backar i powerplay. Han kliver fram i de viktiga matcherna, och är en spelare som har högt förtroende i gruppen.

Truppen just nu: Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!