Vimmerbykillen byter klubb – klar för SHL-laget

Linköping HC värvar Vimmerbykillen Markus Modigs för resten av säsongen. 29-åringen återvänder därmed till SHL. "Jag ser fram emot att göra en bra avslutning på den här säsongen tillsammans med LHC", säger forwarden.

LHC och SHL nästa för VH-produkten Markus Modigs.

LHC och SHL nästa för VH-produkten Markus Modigs.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-02-02 14:10

Från Modo och Hockeyallsvenskan till Linköping och SHL. Det steget tar nu Markus Modigs.

– Det känns jättekul. LHC har varit en viktig förening i min karriär och jag har många kompisar kvar i stan. Det känns extra kul att komma till ett lag som består av många tidigare lagkamrater från juniortiden och med Klas (Östman) som huvudtränare. Jag ser fram emot att göra en bra avslutning på den här säsongen tillsammans med LHC, säger han till klubbens hemsida på onsdagen.

29-åringen spelade i Linköping under juniortiden och avgjorde bland annat JSM-finalen mot HV71. Tio år har gått sedan dess när han nu återvänder. Efter några säsonger i IK Oskarshamn har han gjort allsvensk succé i Modo och varit en av lagets mest ledande spelare med 32 poäng på 36 matcher den här säsongen.

Modigs, som är fostrad i Vimmerby Hockey och gjorde fyra säsonger i Hockeyettan med klubben, utnyttjar en SHL-klausul i kontraktet med Modo och ansluter direkt till LHC. Kontraktet är skrivet för resten av säsongen.

"I och med rekryteringen av Markus består LHC:s SHL-lag av tolv spelare som har fått hela eller delar av sin hockeyutbildning i föreningens regi.", skriver klubben på sin hemsida i samband med presentationen av nyförvärvet.

LHC ligger tia i SHL och möter Skellefteå AIK på bortais under torsdagen.

Markus Modigs gjorde fyra seniorsäsonger i Vimmerby Hockey.
Markus Modigs gjorde fyra seniorsäsonger i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!