Virserums SGF ställs mot Lerum i play off

I söndags säkrade Virserums SGF seriesegern i hockeytrean. Säsongen lever alltså vidare. Redan på torsdag väntar kvalmatch hemma. Nu står det klart att Lerum är motståndet som blåvitt ställs mot i play off till kvalserien.

Glädje. Virserum firar segern mot Skärblacka i söndagens seriefinal. Nu väntar kvalspel, men frågan är mot vilka det blir?.

Glädje. Virserum firar segern mot Skärblacka i söndagens seriefinal. Nu väntar kvalspel, men frågan är mot vilka det blir?.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-26 17:10

Virserum har gått som tåget i fortsättningsserien. Kronan på verket var söndagens triumf i den rena seriefinalen mot Skärblacka (8–4). Spelande tränaren Pierre Gustavsson hade en nyckelroll då, med bland annat tre fullträffar. 

När Sporten pratade med honom under måndagseftermiddagen hade han inte en aning om vilket lag VSGF får möta i det stundande kvalmötet, där första matchen ska spelas redan på torsdag. 

– Jag var säker på att jag skulle få veta det kring lunch, men jag har faktiskt inte hört någonting än. Jag menar, vi ska ju snart spela, sa Pierre Gustavsson och lät överraskad över att han och klubben ännu inte fått något besked. . 

Kvalet spelas i bäst av tre matcher, där vinnaren går till kvalserien till division två. 

– Om jag förstått det rätt så går de två bästa av de sex lagen i kvalserien sedan upp en division.

Senare under kvällen fick dock VSGF besked om vilket lag som står för motståndet i play off-mötet. Det blir Lerum som VSGF kommer möta i bäst av tre matcher.

Virserum inleder på hemmaplan under torsdagen. Senare väntar bortamatch under lördagen och eventuellt vid ett likaläge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!