Vita Hästen har lämnat in en konkursansökan

Vita Hästens ekonomiska kris gick inte att lösa. Nu har man lämnat in en konkursansökan till Norrköpings Tingsrätt.

Vita Hästen lyckades inte ta sig ur den stora ekonomiska knipan man hamnade i.

Vita Hästen lyckades inte ta sig ur den stora ekonomiska knipan man hamnade i.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2023-03-31 15:20

På det extra årsmötet 27 februari redovisades det att man i aktiebolaget hade ett eget kapital på minus 4,6 miljoner och att årets resultat per den siste januari var på ett minus på hisnande 6,8 miljoner.

Läget var riktigt jobbigt.

– Det är stora siffror och jätteallvarligt. Det är därför vi jobbar för att hitta vägar ur det här. Vi vet inte om vi kommer att klara det, ärligt talat. Men vi har förhoppningar, sa ordföranden Rickard Rauge då.

Sedan dess har den hockeyallsvenska klubben försökt att lösa krisen – samtidigt som oroliga supportrar vandrat i ovisshet.

Nu råder ingen ovisshet längre. Vita Hästen Ishockey AB har under fredagen lämnat in en konkursansökan till Norrköpings tingsrätt.

"Vita Hästen Ishockey AB, 556916-3149, är på obestånd som inte är tillfälligt och hemställer att Norrköpings tingsrätt omgående försätter aktiebolaget i konkurs", står att läsa i skrivelsen.

Ansökan är underskriven av ordföranden Rickard Rauge samt styrelseledamöterna Mattias Fälting, Richard Lundqvist och Magnus Lundbäck.

Vita Hästens ungdomsverksamhet ska inte påverkas direkt av aktiebolagets konkurs. Det är A-laget i hockeyallsvenskan som drivs via aktiebolaget.

Enligt uppgifter i Expressen kommer nu Västervik att tilldelas Vita Hästens plats i allsvenskan. Västervik som just degraderats från allsvenskan efter kvalspel mot Tingsryd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!