Klassisk klubb ska lyfta i Allsvenskan – med VH-prägel

Modo har en plats i mångas hockeyhjärtan, även i våra trakter. Kanske ännu mer kommande säsong då tidigare VH-spelare kommer representera klubben. Nu är även Pontus Näsén klar för Modo. "Fantastiskt roligt", säger han.

Nu är förre VH-backen Pontus Näsén presenterad av Modo Hockey.

Nu är förre VH-backen Pontus Näsén presenterad av Modo Hockey.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2021-05-04 12:43

Alla såg talangen och potentialen under hans säsong i Vimmerby Hockey. Ibland hade Pontus Näsén hisnande höjder i sitt spel. Klart att det uppmärksammades på högre ort. Senaste säsongen har han som bekant spelat i SHL och IK Oskarshamn – och även debuterat i svenska landslaget. Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan för den spelskicklige backen från Orsa. 

"En härligt offensiv back, med bra puckkontroll som vi hoppas kan ta nästa steg i sin utveckling i MODO", kommenterar sportchef Henrik Gradin värvningen av 24-åringen, som under säsongen i Vimmerby stod för 29 poäng på 47 framträdanden. 

Kontraktet är skrivet över två säsonger. Som lagkamrat får Näsén bland andra VH-produkten Markus Modigs, också ny från Oskarshamn. 

Och det kan alltså bli en tredje, då Emil Wahlberg också uppges vara klar för spel i den Mattias Karlin-tränade Örnsköldsviksklubben. 

Så här säger Pontus Näsén om att spela för den klassiska klubben:

"Det ska bli härligt att få en omstart i Modo Hockey och komma till det spel som jag vet att jag besitter. Jag är en back som kan användas i de flesta situationer på banan, gillar att hålla i pucken, har ett bra första pass och försöker skapa mycket offensivt. Det känns bra att få komma till en stor klubb med höga ambitioner där jag känner att jag kan ta nästa steg i min karriär". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!