Klassiskt möte väntar VH

Dags för säsongens fjärde träningsmatch för Vimmerby Hockey – och det är en riktig klassiker som väntar på bortaplan i kväll. – Tillsammans med Troja och Kristianstad är det väl Vimmerby det har snackas mest om inför den kommande säsongen. Men det ska spelas om det också, säger Nybro Vikings tränare Andreas Holfelt.

Rasmus Forslund, back i Vimmerby Hockey i fjol, spelar nu i Nybro Vikings. I kväll ställs han mot sin gamla klubb. Foto: Ossian Mathiasson

Rasmus Forslund, back i Vimmerby Hockey i fjol, spelar nu i Nybro Vikings. I kväll ställs han mot sin gamla klubb. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-08-24 14:00

Träningsmatcherna kommer tätt för Vimmerby Hockey. Efter klara segrar i de tre första matcherna (mot Skövde och två gånger mot Tranås) väntar i kväll läns- och kommande seriekollegan Nybro Vikings på bortaplan.

– Vi gick på is först den 13 augusti och spelar vår första träningsmatch i kväll, berättar Nybros tränare Andreas Holfelt.

– Jag ser ingen vits med att dra igång träningsmatchandet för tidigt. Visst – det är kul att spela matcher, men jag tror att det ger mer med kvalitetsträningar i början av säsongen. I fjol spelade vi ganska många träningsmatcher och fick oerhört mycket skador, så vi testar ett annat upplägg i år, säger Holfelt.

”Ser starkare ut i år”

Fjolårssäsongen blev en besvikelse för ett på förhand ganska haussat Nybro Vikings. Laget slutade tia av tolv lag i den södra HockeyEttans grundserie. Och efter att ha förlorat stort hemma mot Tyringe i den sista omgången av vårsserien tog säsongen slut redan den 14 februari.

– Jag tycker att vi ser starkare ut i år. Framför allt på backsidan där vi har växlat upp – två spelare har lämnat och två har tillkommit, säger Andreas Holfelt

Ett av backförvärvet är Rasmus Forslund, i fjol i Vimmerby Hockey.

– Vi sökte en spelskicklig offensiv back och hittills tycker jag att han ser intressant ut. Vad jag har förstått så gick det lite troll i det för honom i Vimmerby, men förhoppningsvis kan han blomma ut här.

Modigs tveksam

Hur ser då Nybro-tränaren på det här med träningsmatcher? Vad är det viktiga med dem?

– Många tränare pratar om att man tittar på de individuella spelarnas prestationer. Och visst är det väl till viss del så, men det handlar ju om att vinna matcher också. Vi kommer rulla runt på fyra femmor de två första matcherna, men sedan ska vi börja coacha lite hårdare, säger Holfelt.

Dina tankar om Vimmerby?

– Tillsammans med Troja och Kristianstad är det väl dem det har snackas mest om på förhand. Men det ska spelas om det också. De har många nya spelare, visserligen individuellt skickliga, men det gäller att få ihop laget. Jag tror att den södra serien blir stenhård, där åtta-nio lag är med och slåss om de fem platserna i Allettan.

I Vimmerby är Markus Modigs, som åkte på en slashing över magen i matchen mot Tranås i måndags, osäker till spel i kväll.

– Jag testar att gå på is och ska åka lite skridsko. Jag kommer att bestämma mig under onsdagen om jag ska spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!