Klasskillnad i semifinalen – final väntar för Karlsson

Småland rivstartade semifinalen mot Ångermanland i TV-pucken och hade ett 5–0-övertag innan den första perioden ens var färdigspelad. Det blev med andra ord en bekväm resa mot finalen, som spelas imorgon (söndag) mot Stockholm.

Kajsa Karlsson och hennes Småland är vidare till final i TV-pucken.

Ishockey2020-10-31 16:29

Det dröjde bara 16 sekunder. Sedan hade Småland tagit ledningen i flickornas semifinal, tack vare Hilda Svenssons fina mål.

Vimmerbytjejen Kajsa Karlsson var sedan högst delaktig i 2–0-målet, som kom i powerplay efter tolv minuter i den första perioden. Återigen var det Hilda Svensson som noterades för målet, efter att Småland haft ett långt anfall där Karlsson fanns med och spelade fram.

Bara två minuter senare fick HV71:s Mira Markström friläge, rundade Ångermanlands målvakt och skickade in 3–0. Samma Markström var också sist på pucken till 4–0, efter knappt 17 minuter spelade.

Med en minut kvar att spela av den första perioden var det sedan en annan Mira från HV71 – Mira Jungåker – som prickade in 5–0 i powerplay.

Ångermanland reducerade i den andra perioden men var aldrig nära. Småland vann med hela 7–1.

Småland spelar därmed final mot Stockholm, som vann sin semifinal mot Östergötland med 3–0. Finalen spelas klockan 13:15 på söndag.

Västervik IK:s Alice Jiborn fanns också med i Smålands lag.