Klasskillnad

Skrattmatch, kattens lek med råttan, ett lag på isen. Ta vilken klyscha du vill. Det här handlade om total överkörning, näst intill förnedring. VH var helt överlägsna Lidköping och vann med 21-0.

Vanlig syn på onsdagskvällen i ishallen. Vimmerby körde över Lidköping fullständigt och vann med 21-0.

Vanlig syn på onsdagskvällen i ishallen. Vimmerby körde över Lidköping fullständigt och vann med 21-0.

Foto:

Ishockey2009-02-05 07:18


Från första nedsläpp till det sista handlade allt om en sak: hur många mål Vimmerby skulle göra. Det blev alltså 21 fullträffar efter fullständig dominans. Lidköping kom till spel med endast elva utespelare. Västgötarna har åderlåtits kraftigt på spelare efter jul och fick i den här matchen vara glada om de överhuvudtaget fick låna pucken.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Det är tungt. Vi har en tunn trupp och går i princip runt på samma spelare i J18, J20 och A-laget. Det är bara att spela säsongen färdigt och försöka blicka framåt, sa Alexander Johansson och suckade tungt direkt efter matchen.
Hos VH var förstås tongångarna en helt annan. Jim Nordh:
- Det var kul att spela. Vi fick träna mycket anfallsspel...
Var det svårt att behålla koncentrationen matchen igenom?
- Ja, kanske lite, men jag tycker vi gör det bra. Det var skönt att vi gjorde så många mål.
Har du vunnit med så stora siffror tidigare?
- Nä, inte vad jag vet. Det var nog rekord, säger Nordh, som stod för två mål och fyra assist i matchen.
Redan i den andra matchminuten kom 1-0 genom Andreas Zukiewicz, som med ett snärtigt handledsskott inledde målkalaset. Sedan kom målen med jämna mellanrum och de 493 åskådarna behövde inte vänta särskilt länge mellan nätrasslen. Som mest gick det åtta minuter mellan målen, 18-0 och 19-0. Det kändes nästan som en evighet...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!