Klingberg om misstankarna: "Det är tungt"

Frölundastjärnan Carl Klingberg är under utredning för matchfixning. Nu har 32-åringen talat ut. –Det är klart att det är tungt. Tro fan att folk går crazy – och det är jobbigt att se.

Carl Klingberg. Arkivbild.

Carl Klingberg. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ishockey2023-10-06 15:05

Stjärnan är under utredning efter att han uppges ha yttrat ”fan, gubbar ... nu gör vi inte fler mål” i 8–2-segern mot Rögle i SHL.

– Min mening har aldrig varit att såra någon eller göra något fel överhuvudtaget. Det hela handlar egentligen om en fin solskenshistoria om en person som fanns där vid Frölunda för tolv år sedan. Det är inte kul att folk skriver att jag är det ena och det andra, säger Klingberg till GP.

Klingberg menar att han inte haft någon intention att fixa resultatet på något sätt.

Anledningen till Carl Klingbergs uppmaning var att en profilerad Frölundasupporter hade spelat på just resultatet 8–2. Enligt Aftonbladet gör supportern det varje match, år ut och år in. I lördags hade personen spelat för 20 kronor och vann 9 420 skriver tidningen.

– Det har aldrig varit någon intention från mig till nåt ont överhuvudtaget. Så rädd? Jag kan inte gå in på hur emotionerna kommer vara, men jag vill spela hockey. Det är det som jag kan säga, säger Klingberg.

Han säger att han aldrig tänkt tanken att fixa ett resultat i en match, att han tycker att matchfixning är allvarligt och att man ska jobba emot det.

Utöver SHL-spel med Frölunda har Klingberg spelat i Schweiz, Ryssland och i NHL med Winnipeg.

Någon tidsplan för när utredningen ska vara färdig finns inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!