Klingbergs Dallas drygar ut mot Vegas

Dallas behåller avståndet till Vegas i Stanley Cup-semifinalen. John Klingberg bidrog med en assist när laget besegrade Robin Lehners Vegas med 2–1.

Vegas målvakt Robin Lehner stoppar en puck från Dallas-spelaren Miro Heiskanen. Vegas förlorade till slut matchen med 2–1.

Ishockey2020-09-13 07:40

Dallas har Vegas i brygga och är nu bara en seger från Stanley Cup-final. Vegas inledde målskyttet i den fjärde semifinalmatchen mellan lagen när Alec Martinez gjorde 1–0 med ett välplacerat skott i power play, åtta minuter in i den andra perioden.

Vegas fortsatte att göra det svårt för Dallas-målvakten Anton Chudobin, men han storspelade och räddade 32 puckar. Det kan jämföras med Robin Lehner i Vegasmålet, som bara hade 20 puckar mot sig – och fick se två av dem glida förbi honom in i kassen.

– Jag tycker att vi skapade några riktigt bra chanser, säger Vegas tränare Peter DeBoer enligt nhl.com.

Han fortsätter:

– Med endast ett mål måste vi självklart hitta andra sätt att göra det svårt för Chudobin på, men ambitionen finns där. Vi hade tillräckligt många chanser i kväll där vi hade kunnat utöka ledningen. Vi måste bara fortsätta på samma vis.

Strax efter Vegas ledningsmål kvitterade Joe Pavelski när han lobbade ett backhandskott över Lehners axel. I den andra periodens sista minut sköt John Klingberg mot Lehner, men pucken blockerades framför mål och landade vid Jamie Benn, som kunde sätta slutresultatet 2–1.

– Som grupp har vi vårt fokus i nuet och tar en match i taget. Det var inte något skönspel i kväll, men vi hittade ett sätt att få jobbet gjort på, säger Benn.

I och med segern leder Dallas semifinalserien i bästa av sju matcher med 3–1. Nästa möte mellan lagen spelas natten mot tisdag, svensk tid.

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup

Västra konferensen:

Semifinal: Dallas–Vegas. 3–1 i matcher, nästa match spelas natten till tisdag svensk tid.

Östra konferensen:

Semifinal: Tampa Bay–New York Islanders. 2–1 i matcher, nästa match spelas natten till måndag, svensk tid.