Speciell situation för Kristianstads nye sportchef

Kristianstad IK står som en av huvudfavoriterna i Hockeyettan då man kommer ifrån spel i hockeyallsvenskan. Men frågan är hur klubben kommer hantera den speciella situationen de har hamnat i – då Skånelaget tvångsdegraderades på grund av dålig ekonomi. "Vi visste ingenting om att det var så dåligt", säger sportchefen Christoffer Malm inför fredagens match mot Vimmerby Hockey.

Förra säsongen var Christoffer Malm sportchef i AIK. Nu styr han i Kristianstad som tvångsdegraderas till hockeyettan. I premiären möter man Vimmerby.

Förra säsongen var Christoffer Malm sportchef i AIK. Nu styr han i Kristianstad som tvångsdegraderas till hockeyettan. I premiären möter man Vimmerby.

Foto: Simon Hastegård

Ishockey2023-09-28 14:00

Vimmerby Hockeys premiärmotståndare Kristianstad tvingades alltså att flytta ner en serie från hockeyallsvenskan till hockeyettan då man blev fråntagna sin elitlicens efter att klubben inte uppfyllt kapitalkravet på bokslutsdagen den 30 april. Efter att man lämnat in överklagan blev det en lång väntan för klubben om vart det skulle ta vägen och hur framtiden skulle te sig.

Beslutet blev att Kristianstad fick rikta in sig på spel i hockeyettan. En speciell situation för både klubben och nye sportchefen Christoffer Malm.

– Vi som var nya i klubben visste ingenting om att det var så dåligt med ekonomin. Det var en lång väntan innan vi fick det slutgiltiga beskedet i somras. Då var det bara att börja om på blankt papper och se utmaningen framför oss i hockeyettan, säger Christoffer Malm till Vimmerby Tidning. 

Att beskedet kom så sent var tur i oturen för Kristianstad. Flera platser var redan fyllda i de hockeyallsvenska trupperna och det gjorde att man fick behålla många spelare från förra säsongen till den kommande i divisionen under. 

Hur är ekonomin i klubben i dag?

– Vi har en bra budget för spel i hockeyettan.

Hur ser du på era möjligheter att gå upp direkt till hockeyallsvenskan?

– Förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka. Det ska bli jätteroligt att börja säsongen och jag tycker att det ska bli jättespännande. Det gäller att vara påkopplad direkt för att ta en plats i allettan. Det blir en helt annan press och södra ettan har ett rykte om sig att vara den bästa hockeyettanserien. Det kommer vara flera lag som slåss i toppen. 

I premiären väntar alltså Vimmerby Hockey på bortais för Skånelaget. 

– Jag har kollat på deras träningsmatcher och de är ett bra lag. Vi är nya i serien och det blir tufft att möta dem. Vi måste vara förberedda när pucken släpps. 

Du som skåning, hur bra koll har du på VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård?

– Jag känner till honom för efternamnet då det är väldigt känt i Malmö. Jag har hört att han har gjort ett väldigt bra jobb i Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!