Klubben till hård attack mot Västerviks kommun

Det var uppdukat för en första klassens hockeyfest. Västervik mot Oskarshamn i ett hett efterlängtat derby i Hockeyallsvenskan. Men det slutade i ett stort antiklimax – matchen blev inställd innan den ens hunnit komma igång och 2500 personer fick hockeyhungriga vandra hemåt i vinterkvällen. Orsak: ett trasigt kylrör som gjorde att en två decimeter stor fläck inte frös. – Det här är skandal och oerhört pinsamt, säger VIK-ordföranden Lars Jörbrink och riktar en rejäl känga mot Västerviks kommun.

Isen var inte spelbar i Plivit-Tradehallen igår så det allsvenska derbyt mellan Västervik och Oskarshamn fick ställas in.

Isen var inte spelbar i Plivit-Tradehallen igår så det allsvenska derbyt mellan Västervik och Oskarshamn fick ställas in.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2017-01-18 08:28

 Passande nog så var både Västerviks och Oskarshamns kommunledningar på plats den här kvällen och fick med egna ögon bevittna det hela.
Ännu mer passande – för VIK – är att klubben häromdagen skickade in en skrivelse till Västerviks kommun, där man vill ha en hyresreducering eftersom man anser att Plivit Trade-hallen inte håller måttet.
– Vi har under tre-fyra år påpekat för kommunen att hallen är för dålig, och vi klarade inte flera av Hockeyallsvenskans krav – men fick som tur var dispens.
– Vi har den här säsongen sportsligt visat att vi håller allsvensk nivå, men ska vi kunna fortsätta utmana på elitnivå så måste vi också få de yttre förutsättningarna för att kunna göra det. Och med det menar jag en hall som håller allsvensk standard, säger Jörbrink med en tydlig passning till Västerviks kommun och det kommunala bostadsbolaget Tjustfastigheter.

 VIK-tränaren Mattias Karlin var en av många besvikna personer i PT-hallen i går kväll.
– Jäkligt irriterande. Och jättetråkigt för alla som kommit hit för att se en bra hockeymatch, men fick åka hem utan att se något.
– Men samtidigt var beslutet det enda rätta, skaderisken är stor om isen inte är okej, man kan lätt sabba ett knä eller så…
– Och vi var samtliga överens om att ställa in; tränare, lagkaptener, läkare, sportchefer, domaren och folk från C More som skulle sända matchen. Vi var tiotalet personer inblandade i diskussionen, säger Karlin.

VIK-tränaren säger att problemet till och från har funnits en tid. Hur länge råder det oerhört vitt skilda meningar om. VIK-backen Erik Gustafsson säger att problemet funnits i två månader medan en supporter i Rödblås Fans säger att problemet funnits i fyra år(!).
– Att träna är inga problem, men då är det ju ingen publik här och kallt i hallen. Nu var det över 2 000 personer och då blir det mycket varmare i hallen och isen blir mjukare, säger Karlin.

VIK-forwarden Emil Georgsson tycker också att det hela är skandal.
– Jag har varit med om det här en gång tidigare, när vi låg i division två och skulle möta Mjölby. Men då var det en vaktmästare som råkade borra hål i ett kylrör så att vi fick ställa in.
– Vår hall är inte Hockeyallsvenskans mest moderna och vi har haft problem med kylaggregaten varje år. Det här kanske sätter fart på kommunen. Det är ju lite trist att vi blir hela hockey-Sveriges snackis nu på grund av det här…
Jakob Karlsson som skulle ha gjort debut i IK Oskarshamn igår sa så här: 
– Jag märkte inte att det var något fel på isen när vi värmde upp, men det var ändå rätt beslut som togs, sa han.
Något nytt datum för matchen är ännu inte bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!