VIK:s besked – säger upp personal

På måndagen meddelade Västerviks IK att man gör förändringar i organisationen.

Petra Axelsson, Urban Widén, klubbchef respektive ordförande i VIK.

Petra Axelsson, Urban Widén, klubbchef respektive ordförande i VIK.

Foto: Sporten

Ishockey2023-11-20 16:41

Den här omorganisationen leder, skriver VIK på sin hemsida, till arbetsbrist. Följden blir att de uppgifter som tidigare utförts av tre personer kommer att fördelas på en person samt övrig administrativ personal inom koncernen.

Exakt vilka tjänster det handlar om framgår inte av informationen på hemsidan. VIK skriver:

"Västerviks IK hade stora utmaningar under den gångna säsongen, både ekonomiskt och sportsligt. Vi uppnådde inte elitlicens-kravet och har under denna säsong ett så kallat kontrollår. Ledningen för Västerviks IK har sedan tidigare sjösatt en rad förändringar som ska generera mer intäkter till verksamheten. Det innefattar allt från omförhandling av avtal med leverantörer till större fokus på evenemang kring våra A-lagsmatcher. Vi ser dock att dessa satsningar inte räcker till, varför ledningen i samråd med styrelsen har beslutat om en omorganisation i föreningen Västerviks IK. Omorganisationen innebär tyvärr övertalighet på grund av arbetsbrist. De uppgifter som tidigare utförts av tre personer kommer att fördelas på en person samt övrig administrativ personal inom koncernen. Denna omorganisation är även en del av en större plan som kommer att presenteras framöver. Konsekvenserna av detta beslut är naturligtvis mycket tråkiga, men ledningen tillsammans med styrelsen har ansvaret att agera och fatta de beslut som krävs i tid för att Västerviks IK även framöver ska vara en stark part i svensk elithockey."

Petra Axelsson är klubbchef i VIK och för VT utvecklar hon på följande sätt:

– Det är jättetufft och jättetråkigt att behöva fatta de här besluten.

– Tjänsterna det handlar om är inom föreningen där vi haft tre kanslitjänster och nu kommer att ha bara en.

Hur ska vi tolka det här, är ekonomin i så dåligt skick?

– Det är mer proaktivitet. Vi har gjort många förändringar redan, på många plan. Den här omorganisationen är en vi behöver göra för att växa som företag. Vi driver två aktiebolag och en förening och då behöver vi bli mer effektiva och framgångsrika för att växa i våra respektive företag.

– Det handlar inte om att rädda något sportsligt på kort sikt utan alla anställda har långa uppsägningstider. Det är för att bli mer effektiva och ändra sättet vi driver företag på. Hur organisationen ser ut när den här förändringen är klar vet vi som tidigast i slutet av säsongen.

Så alla anställda kommer att få sina löner som planerat?

– Absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!