Klubbens utländska spelare väljer två år: "Fantastiskt"

I hockeykretsar är det vanligt att skriva ettårskontrakt. Inte Virserums utländska spelare. "Det är fantastiskt att de har valt att skriva på för två år. Det skickar bra signaler", säger Christian Höglander.

Virserums SGF har redan kommit långt med sitt lagbygge inför kommande säsong i division tre.

Virserums SGF har redan kommit långt med sitt lagbygge inför kommande säsong i division tre.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-04-30 17:00

Ni vet hur det var. Säsongen avbröts tidigt för topplaget Virserums SGF i hockeytrean. Coronapandemin satte stopp. Lagbygget hade delvis en helt ny skepnad mot hur det brukar se ut. VSGF satsade hårt på utländska importer. Och det satte extra krydda på anrättningen, för att tala i mat-termer. 

Nu fortsätter satsningen. Inte bara över den kommande säsongen, utan längre än så. 

– Vi har klart med fem utländska spelare och alla har skrivit tvåårskontrakt. Det är mycket glädjande, berättar Christian Höglander i klubbens ledning. 

Vad beror det här på?

– De trivs bra hos oss på flera sätt och de har också lyft fram den svenska seriemodellen. Flera av dem är vana vid stängda ligor. Här kan lagen båda gå upp en division och åka ur. För oss betyder det såklart mycket att de spelar kvar här. De bidrar med massor. 

Spelarna i fråga är backarna Derek Chin och Domenik Brzek samt forwardstrion Jordan Fogarty, Jeremy McNeil och Thomas Mansbridge. 

Christian Höglander är nöjd med truppens utformning så här långt. Mycket är redan klart. 

– Jag tycker att vi ligger bra till, men vi har några pusselbitar till att fylla. Vi väntar svar från fem spelare från den befintliga truppen förra säsongen. Vad jag vet så är det i alla fall nära med två av dem. 

Är det aktuellt med fler nyförvärv från utlandet?

– Vi har krokar ute och generellt sett är det faktiskt lättare att värva från utlandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!