Klubbhjärtat bultade för starkt för Dahl

Tidigare idag kom nyheten om att Simon Dahl förlängt med Virserums SGF. Men egentligen var tanken att lägga av med ishockeyn. "Jag hade bestämt mig för att sluta", säger 28-åringen.

Simon Dahl fortsätter i Virserum. Trots att han egentligen hade tänkt lägga av med ishockeyn.

Simon Dahl fortsätter i Virserum. Trots att han egentligen hade tänkt lägga av med ishockeyn.

Foto: Karl Edgren

Ishockey2019-07-17 13:20

På sin Facebook-sida gick under onsdagen VSGF ut med nyheten om att den viktiga pusselbiten Simon Dahl valt att förlänga med klubben till nästa säsong. En glad nyhet för alla runtomkring föreningen. Förutom att han betyder mycket för laget har forwarden sinne för att göra mål, och bidra med framspelningar. Förra säsongen blev det över 100 (!) poäng i Virserums-tröjan för Dahl.

Men det var inte helt självklart att det skulle bli spel kommande säsong för 28–åringen, som faktiskt hade bestämt sig för att lägga av med ishockeyn.

– Efter förra säsongen hade jag egentligen bestämt mig för att sluta och leva familjelivet fullt ut. Men jag känner mig inte färdig med ishockeyn och med tanke på hur kul det är valde jag att fortsätta, säger Simon Dahl när vi når honom kort efter att nyheten om förlängningen offentliggjorts.

Att det blev en fortsättning i just Virserum var ganska självklart för Dahl.

– Ja, i slutändan var det inget att tveka på. Det är en trygghet att vi är så många som åker härifrån Vimmerby, så man slipper åka så långt själv till träningar och matcher. Jag har varit i föreningen i tre år och vet hur den funkar och känner folket runtomkring.

Simon Dahl har dock varit i kontakt med flera klubbar, och dessutom fått kontraktsförslag:

– Jag har pratat lite med Jakob (Karlsson, lagkapten i Vimmerby Hockey), men inte sportchefen (Morgan Persson). Jag hade också ett samtal med Peter Nordström (ny tränare i VH), men vi kom inte fram till något. Och jag har också fått ett kontraktsförslag från Boro/Vetlanda som jag tackade nej till.

"Silly Season" har trots förlängningen verkligen inte varit guld och gröna skogar för Virserum. I mitten av juni stod det klart att fyra spelare lämnar föreningen för spel hos rivalen Åseda. Jesper Jansson, Ricky Johansson, Kevin Pettersson, samt förra säsongens lagkapten Christoffer Velander.

– Det är klart att det varit tunga tapp. Jag vet inte riktigt vad som svider mest, att de lämnar laget eller att de går till Åseda. Men vi kan inte bara lägga oss ned och låta föreningen dö. Det blir en slags nystart som jag vill vara med på, säger Dahl.

Något som är väldigt påtagligt under intervjun med Dahl är att klubbhjärtat bultar starkt för Virserum. Något som han beskriver själv här:

– Det är klart att det ligger en varmt om hjärtat. Jag blir fruktansvärt stolt varje gång jag tar på mig Virserums-tröjan.

Och Virserum kan vara stolta över att de lyckats knyta till sig Simon Dahl för spel ytterligare en säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om