Pelle Ströms dröm gick i uppfyllellse: "Helt mållös"

Pelle Ström är mannen med flest spelade matcher i VH-tröjan. På lördagskvällen var han med och tog sitt älskade Vimmerby Hockey till Hockeyallsvenskan. "Svårt att sätta ord på det här", säger Ström.

Pelle Ström, till höger, räknade med en lång festnatt.

Pelle Ström, till höger, räknade med en lång festnatt.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-20 20:47

Sporten tog en pratstund med Pelle Ström när han precis kommit ut från en fullsmockad VH-pub. "Pelle Ström, våran dröm" hördes nog över hela Vimmerby i den stunden. 

Backen och klubbikonen har varit med och skapat VH-historia. 

– Jag är helt mållös. Det är svårt att sätta ord på det här. Man har spenderat så mycket av sin tid i livet här. Så många minnen kommer tillbaka... Som när man gick med farmor hit direkt efter skolan och åkte på allmänhetens och hade en dröm om att komma så långt som möjligt. Det är helt magiskt, säger Ström som varit övertygad om att VH skulle kunna klara det:

– Jag har haft en bra känsla de senaste två veckorna. Det är något speciellt med den här gruppen, och hockeygudarna har varit med oss. Efter det som hände i Väsby kände jag "Vi har det nu. Vi kommer gasa ända in i mål och klara det".

I ett pressat läge går ni ut och besegrar Halmstad med 8–1. Berätta om vad för typ av grupp det här är?

– Vi har fan allt. Vi har defensiva, spelskickliga och fysiska spelare. Hade vi behövt göra tio mål idag hade vi gjort tio. Alla har ett mindset om att det bara ska gå. Vi ska bara upp.

Att det finns så många egna produkter i laget gör det såklart extra speciellt. 

– Det finns en kärna av Vimmerbykillar som brinner för det här och gör allt för VH. Därifrån har vi fått in killar i kärnan som Isac (Andersson), Pärna (Martin), Robin (Chrisoffersson), Ollila (Hugo). De har blivit som Vimmerbykillar och vet vad som krävs.

Nu väntar allsvenskt spel i Vimmerby ishall. Pelle Ström skickar med en hälsning till Djurgårdsspelarna Marcus Krüger och Linus Klasen.

– Jag säger bara det till de där stjärnorna... Krüger, Klasen – välkomna till Vimmerby!

Du har redan satt många ord på det hela. Men vad betyder det här för dig personligen?

– Det största som hänt är mina barn, men efter det kommer det här tvåa. Helt klart.

Och nu väntar ett rejält firande?

– Ja. Vad heter den där filmen?

Undertecknad nämner Baksmällan, som Ström slår ned. När Project X (en film om tre tonårsgrabbar som anordnar en fest som snabbt spårar ut) istället kommer på tal skiner han upp.

– Ja, precis! Project X blir det på Stadshotellet ikväll. Målet är att komma i sängs klockan tolv, imorgon, berättar Ström.

Risken finns att löftet kommer uppfyllas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!