Knockad - men klar för spel

Calle Brattenberger fick en rejäl smäll i slutet av matchen mot Mölndal. Själv tippar han att det rör sig om en lindrig hjärskakning. Ge upp? Ånej. I kväll ställer han sig åter mellan stolparna när Vimmerby möter Hästen Hockey.

Calle Brattenberger har gjort succé i Vimmerby Hockey. Han befarar att han råkade ut för en lindrig hjärnskakning i onsdags mot Mölndal, men vill ändå stå när VH möter Hästen Hockey borta i kväll.

Calle Brattenberger har gjort succé i Vimmerby Hockey. Han befarar att han råkade ut för en lindrig hjärnskakning i onsdags mot Mölndal, men vill ändå stå när VH möter Hästen Hockey borta i kväll.

Foto:

Ishockey2004-03-05 14:58

Det är något med blicken.
Något som säger att allt inte står riktigt rätt till.
- Jag känner av smällen, säger Vimmerbys storspelande målvakt Calle Brattenberger när vi träffar honom dagen innan den andra kvalmatchen mot Hästen Hockey. Men vadå...det är bara att bita ihop och köra. Det är ju så lite kvar av säsongen nu.
Dalmasen är van att ha huvudvärk.
- De senaste säsongerna har jag haft tre kraftiga hjärnskakningar, det här är bara en liten. Det känns så i varje fall.

Sov inte en blund
Smällen kom i slutet av kvalmatchen mot Mölndal.
- En av deras killar körde rakt på mig. Han klippte mig över nacken och huvudet och det var inte första gången i matchen som de var på mig. Jag tyckte de var framme hela tiden och högg och slog. Men så är det. De var tuffa och det märktes att Mölndal har varit med högre upp.
I onsdags natt sov han knappt en blund.
- Det blev inget vidare med sömnen och så spydde jag litegrann också.
22-åringen brukar bli illamående efter matcherna, men den här gången var det alltså värre än vanligt.

"Pucken var aldrig inne"
Trots att han mår lite tjuvtjockt är all hans koncentration nu riktad på fredagsmatchen mot Hästen Hockey. Och det lär bli en ny tuff uppgift för Vimmerby Hockey
- Jag har pratat med en kompis från Olofström och han visste en del om Hästen. Han sa att det var ett fysiskt och storväxt lag som spelade tufft.
Ungefär som Mölndal alltså, onsdagens premiärmotståndare i kvalet.
Calle Brattenberger är besviken över att VH inte fick med sig poäng.
- Det var små marginaler som avgjorde. Vi tappade markeringen vid deras 1-1-mål och Mölndals andra mål skulle aldrig ha godkänts. Jag är hundratio procent säker på att pucken aldrig var inne. Jag hade koll på pucken hela tiden och Chrille Widéen stoppade den med klubban innan den gick över mållinjen.
Han tycker samtidigt att Mölndal var det bästa lag som Vimmerby mött den här säsongen.
- De var skridskoskickliga och starkare än oss fysiskt, men vi måste också smälla på lite mer i närkamperna. Det känns som om vi är lite för tama ibland.

Har stått i ettan
Att Vimmerby fick möta Mölndal i första omgången tror Brattenberger bara var positivt:
- De kommer absolut att vara med i toppen på kvalserien och nu har vi kommit in i ett högt tempo direkt. Det kan vi ha nytta av.
Premiärförlusten har han redan skakat av sig.
- I ett kval är det bara att ge järnet i varje match.
Vimmerbys spektakuläre målvakt hoppas och tror att laget ska vara med och fightas om en plats till division I. Själv har han hunnit med att spela i ettan för inte mindre än tre klubbar.
- Jag kom med tidigt i Borlänge, sen spelade jag i Boro och första säsongen i Olofström turades jag och Torbjörn Viktorsson om att stå.
Hur framtiden ter sig vill han inte spekulera i, oavsett om VH tar steget upp i ettan eller inte.
- Just nu lägger jag all energi på den här säsongen.
Att det fortfarande gör ont i huvudet får han försöka bortse ifrån.
Är det kval, så är det...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!