Kokkonen har lärt sig av sina misstag: "Alla har gått utanför"

Vimmerby Hockey ångar på som bara den. I matchen mot Kallinge/Ronneby övertygade Vimmerby när det blev seger med 2–1. – Ja, vad säger man? Vi säger att vi är riktigt starka och gör en smart bortamatch, säger assisterande tränaren Krister Ström.

Robin Kokkonen (mitten) gjorde Vimmerbys 2–0-mål mot Krif.

Robin Kokkonen (mitten) gjorde Vimmerbys 2–0-mål mot Krif.

Foto:

Ishockey2017-02-12 18:40

Vimmerby har efter söndagens seger vunnit sex av sina sju senaste matcher och är verkligen med i kampen om tredjeplatsen som innebär spel i play off 2.
De har med fyra matcher kvar på programmet tio poäng ned till Lindlöven under playoffstrecket och fortsatt fyra poäng upp till Mariestad på tredjeplatsen.
– Det känns inte omöjligt att vi tar tredjeplatsen, det gör det inte. Vi tar en match i taget och ska kämpa på som vi gör just nu, säger Krister Ström.

Och det ska mycket till för att Vimmerby ska missa playoff efter allettan.
– Ja, vi måste kunna säga att det är klart. Det är tio poäng ner till Lindlöven och det ska vi aldrig kunna släppa. Det gör vi bara inte, säger Ström.
För några veckor sedan låg Vimmerby under playoff-strecket och nu har det satt full fart på toppen.
Borta mot Krif levererade Vimmerby en på det stora hela felfri insats.
– Vi är bra defensivt och Kokman är bra i målet, säger Ström.

Vimmerby var det klart bättre laget och med ett tight försvarsspel och snabba spelvändningar blev det en välbehövlig seger.
– De snabba spelvändningar får vi tack vare att vi ligger så bra i våra positioner, vi ligger rätt i försvarsspelet och då kommer vi rätt fram. Och offerviljan vi har är underbar att se, vi täcker skott och kämpar stenhårt.
Hur roligt är det att se det?
– Det är fantastiskt kul att se, det är inte många Vimmerbykillar i laget men vi har ändå fått ihop det och alla offrar sig för varandra. Vi har en härlig och tight grupp.
Petter Runesson har ett erkänt bra slagskott och åtta minuter in i första perioden skickade han i väg en kanon från blålinjen som en skymd Robin Jensen var chanslös på.
– Det är en jäkla bössa han har. Den satt perfekt. Tjusigt.
Efter mållös andra period kom Robin Kokkonen fri i mitten av tredje perioden och satte 2-0 i krysset.
Hur gick tankarna precis innan du skulle skjuta?
– ”Inte backhand, inte backhand”, det var så jag tänkte. Jag har försökt lägga några backhandavslut den senaste tiden och alla har gått utanför så det var det enda jag tänkte på. Och att skottet satt högt över axeln på honom var skönt, säger Robin Kokkonen.

Kort därpå kom Krifs reducering – de vann skotten med 13–2 i sista perioden och chanser till ett kvitteringsmål fanns.
Men Krister Ström kände aldrig någon oro.  
– De skapade inte så mycket bortsett från chanserna de hade i tredje perioden. Men det var aldrig någon panik, vi var lugna, säger Ström.

På onsdag väntar Kristianstad på hemmais.
– Vi känner att vi har chans mot alla lag. Det ska bli underbart att spela på hemmais på tvåan och det utan kniven mot strupen, säger Ström.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!