Kokkonen matchhjälte för VH

Med sitt andra mål för kvällen avgjorde Jesper Kokkonen för Vimmerby. Målet innebar 3-2 borta mot Hanhals och säsosngens första trepoängare var därmed bärgad.

Ishockey2017-09-24 16:04

Det satt hårt åt, men Vimmerbys seger borta mot Hanhals i eftermiddag var sett över 60 minuter rättvis.
Stor matchhjälte blev Jesper Kokkonen som gjorde två mål och svarade för en rakt igenom stark insats.

Den första perioden var jämn, men det spelskickliga hemmalaget kunde gå till 2-0-ledning. Sedan tillhörde större delen av matchen Vimmerby.

Två snabba VH-mål i mittperioden gjorde ställningen helt jämn inför slutakten.

Där skapade Vimmerby massor med lägen - det tog i målramen, frilägen missades och tre lägen med öppna mål brändes.

Men 34 sekunder före slutet kom så det förlösande målet och Vimmerby första trepoängaren för säsongen kunde bärgas.

Utöver Jesper Kokkonen var även målvakten Jonathan Stålberg och Robin Höglund riktigt bra.

Hanhals-Vimmerby 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)
Målen:
1-0 (06:11) Gustav Jonsson (Lucas Esbjörs, Anton Bruswed), 2-0 (13:42) Kim Roussakoff (Niklas Svensson, Kim Jonsson), 2-1 (25:19) Robin Höglund (Jacob Isaksson, Anton Schou), 2-2 (26:05) Jesper Kokkonen (Robin Höglund, Dennis Fröland), 2-3 (59:26) Jesper Kokkonen (Albin Runesson, Dennis Fröland)
Skott: 27-32 (10-11, 9-5, 8-16)
Utvisningar, Hanhals: 5x2 min. Vimmerby: 4x2 min.