Kokkonen om kaoset i HV71: "Man var förberedd på det"

SHL-klubben HV71 har drabbats av flera covid-19-fall i laget. Nu får den tidigare Vimmerby Hockey-spelaren Jesper Kokkonen och hans lagkamrater varken spela matcher eller träna tillsammans. "Det har exploderat de senaste dagarna", säger Kokkonen till Sporten.

Den före detta VH-spelaren Jesper Kokkonen, i mitten, är mitt i coronakaoset i HV71.

Den före detta VH-spelaren Jesper Kokkonen, i mitten, är mitt i coronakaoset i HV71.

Foto: Petter Arvidsson

Ishockey2020-11-11 19:30

HV71 har hittills fått ställa in tre SHL-matcher som skulle spelats den här veckan. Klubben tvingades pausa sin A-lagsverksamhet i söndags och på tisdagen kom beskedet att sju spelare testats positivt för covid-19.

Det är med andra ord en väldigt kaosartad situation som uppstått i "HV". Och mitt i kaoset finns en före detta Vimmerby Hockey-spelare. Jesper Kokkonen är en av dem som nu tvingas sitta hemma och invänta vidare besked.

– Jag skulle ljuga om jag sa att man inte går runt och tänker på det, förklarar Kokkonen.

Men hans lag är inte det enda laget i SHL som fått handskas med coronaviruset den senaste tiden. Linköping HC hade för två veckor sedan hela 24 bekräftade fall bland personer med koppling till herrlaget.

– Man visste ju att det skulle komma förr eller senare, så man var förberedd på det, menar Jesper Kokkonen, som får försöka träna på egen hand tills vidare:

– Är man frisk så får man ett schema och så får man följa det. Sen är tanken att vi ska börja träna i smågrupper vad det lider, men när det blir får vi se. Det har ju exploderat de senaste dagarna.

27-åringen vill inte gå närmare in på om han fått testa sig och vad ett eventuellt provsvar visat.

– Nej, det kommunicerar klubben ut om det blir aktuellt. Jag vill inte gå ut och säga vem som fått vad, säger Kokkonen.

HV71 fick skjuta upp tisdagens match mot Bryäns samt matchen mot Luleå som skulle spelats på torsdagen. Under onsdagen meddelade klubben att man även tvingas skjuta upp lördagens hemmamatch mot Leksand.

Vad känner man som spelare i ett sånt här läge?

– Det är ju så här det kommer se ut ibland. Man hade ju hoppats på en förbättring när vi äntligen skulle få släppa in lite mer publik. Men hoppet finns fortfarande.

Hade det varit bättre att ta en längre paus för hela ligan nu eller vill man spela vidare?

– Det är klart att man alltid vill spela. Vi är inne i en bubbla och nu kommer det förmodligen bli ett tajt schema när vi väl kommer igång igen, vilket ska bli roligt.

Kokkonen gör i år sin första SHL-säsong, efter två lyckade säsonger i Allsvenskan med Karlskoga. På 13 matcher har det hittills bara blivit en assistpoäng för forwarden.

– Jag vill givetvis få ut mer, men det har varit en omställning. Man får ha tålamod, sammanfattar han.

Jesper Kokkonen gjorde totalt tre säsonger i Vimmerby Hockey.
Jesper Kokkonen gjorde totalt tre säsonger i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!