Kokkonens sanslösa drömmål knäckte Halmstad

Underläge för Vimmerby Hockey mot Halmstad med 4-3 och bara dryga minuten kvar att spela. Då bestämde han sig.

Foto:

Ishockey2017-10-25 20:27
Jesper Kokkonen tog pucken i egen zon, for igenom mittzon och förbi motståndare, vek in i anfallszon, vickade till med kroppen, drog ett par gubbar till, kom fri och skickade upp kvitteringen i nättaket.
– De stod ju still i mittzon hela matchen, så det gällde att ta chansen när man fick den. Sedan fick jag upp farten och hade väl lite flyt också, skrattar Jesper Kokkonen.

För andra matchen i rad matchades Kokkonen i förstakedjan tillsammans med Jakob Karlsson och Markus Modigs – och det ser allt bättre ut. I går kväll matchades de stenhårt och trion gjorde det bra (fem poäng totalt från deras klubbor)
– Vi producerar framåt, men liksom resten av laget måste vi bli bättre defenseivt. Vi ska inte behöva släppa in fyra mål mot ett lag som Halmstad. Vi är för mjuka i egen zon – det räcker helt enkelt inte, säger Kokkonen, som även passade på att ge domaren en känga.
– Halmstad har väl inget annat val än att försöka grisa. Men att domaren låter dem hålla på? Han är under all kritik och vinner nästan matchen åt dem. Pinsam nivå och inte alls kul, dundrar Kokkonen.

Men Vimmerby Hockeys vändning stannade ju inte vid Jesper Kokkonens kvitteringsmål. För bara 24 sekunder in i overtime fullbordade Mathias Wigley det hela när han stal en puck i mittzon, åkte sig fri och skickade in matchavgörande 5-4.
– Två poäng som kan komma att visa sig vara oerhört viktiga, summer Jesper Kokkonen.
Men vägen till de där poängen var som sagt inte helt problemfri.
Trots ett stundtals klart chans- och spelövertag lyckades inte Vimmerby hitta rätt. Ofta blev det en eller ett par passningar för mycket.

Hemmalaget Halmstad fick en drömstart på matchen med mål redan efter 34 sekunder. Kvitteringen kom dock bara en minut senare (Jesper Kokkonens första mål). Omvänt i slutet av den första perioden då Hampus Harlestam gav Vimmerby ledningen med 2-1 och Halmstad kvitterade i anfallet efter.
Efter den andra perioden hade Halmstad ledningen med 3-2. Snabb kvittering av Markus Modigs i tredje följdes av nytt ledningsmål för Halmstad i mitten av perioden. Sägas ska att Halmstad sedan var extremt nära att göra 5-3 två gånger om.
Men sedan vet du ju hur det gick…
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!