Kolla, här är Vimmerby Hockeys nya forward från Kanada

Han har vunnit VM-guld med Kanada, draftats av NHL-laget Anaheim Ducks och spelat i Champions Hockey League. Sporten har tagit en närmare titt på Vimmerbys nyförvärv Josh Brittain.

Den här bilden är från säsongen 2017/18, när Josh Brittain spelade i Slovakien.

Den här bilden är från säsongen 2017/18, när Josh Brittain spelade i Slovakien.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-01-04 17:38

Det var i söndags kväll, efter 6–2-triumfen mot Halmstad, som 31-årige Josh Brittain från Kanada presenterades av Vimmerby Hockey. Den storvuxne forwarden (196 centimeter lång) är klar för resten av säsongen och väntas anlända till Småland på fredag.

Meritmässigt är det en av klubbens största värvningar någonsin. Här är några intressanta detaljer från hans karriär.

* Våren 2008 var Josh Brittain med när Kanadas U18-lag tog VM-guld. I finalen mot värdnationen Ryssland blev det seger med hela 8–0, inför 10 000 besvikna åskådare i Kazan. Det var något av en gyllene generation för Kanada. Spelare som Matt Duchene, Ryan Ellis och Jake Allen är idag stora stjärnor i NHL. Även Brittain spåddes en lysande framtid och draftades av Anaheim samma år. Han valdes i den tredje rundan.

* Det blev aldrig spel i NHL – men 121 matcher i AHL är inte heller fy skam. På de matcherna gjorde Josh Brittain 16 mål och 15 assist. Det senaste framträdandet i AHL var i februari 2017.

* Säsongen 2017/18 spelade Josh Brittain i Europa för första gången. Det blev en fullträff. Han blev slovakisk mästare med HC Banska Bystrica, efter 41 poäng (20+21) på 65 matcher. Dessutom blev det spel i Champions Hockey League – mot Tappara, Salzburg och Wolfsburg.

* De två senaste säsongerna har Josh Brittain spelat i den tyska andraligan, samt Allen Americans i ECHL (tredjeligan i USA). Nästa uppdrag blir alltså Vimmerby Hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!