Klädda för ny succé? – Här är Vimmerby Hockeys nya matchtröjor

Svarta tröjor hemma. Gula borta. Mycket är sig likt när det kommer till det nya matchstället som Vimmerby Hockeys spelare ska bära i Hockeyallsvenskan. "De gula bortatröjorna sticker ut lite, så måste jag välja så gillar jag dem bäst", säger Eddie Levin.

Eddie Levin provar och visar upp de nya matchtröjorna som VH ska bära i Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-08-26 18:00
undefined
Eddie Levin gillar VH:s nya matchtröjor. Om han måste välja föredrar han den gula bortatröjan.

Efter succésäsongen 2023/2024 där Vimmerby Hockey vann kvalserien och tog sig upp i Hockeyallsvenskan var det hög tid att införskaffa ett nytt matchställ. Förra veckan levererades de nya tröjorna och smygpremiären skedde i mötet med Västervik där de svarta hemmatröjorna användes för första gången.

– Klubben auktionerade ut de tidigare hemma- och bortatröjorna efter säsongens slut så under de första träningsmatcherna har laget spelat i juniorlagets tröjor. Det har gjort att många spelare inte haft tillgång till sina ordinarie siffror på ryggen. Nu när de nya tröjorna finns att tillgå blir det enklare att känna igen spelarna ute på isen under match igen, säger Vimmerby Hockeys marknadsansvarige Rory Barraza som tog hjälp av klubbens kanslist Thea Björkén när det kom till själva utformningen av tröjorna.

– Jag och Anders Lind har hjälpts åt med den biten. Vi ville ha matchtröjor som publiken kan känna igen sig i, men har ändå skruvat på det en del. Vi ville få till en viss retrokänsla, men det går inte att ta ut svängarna för mycket utan det måste vara funktionellt också, säger hon.

undefined
Vimmerby Hockeys nya matchtröjor som de ska bära i Hockeyallsvenskan.

Var det aktuellt att frångå de svarta och gula färgerna?

– Nej, de är så pass inarbetade och förknippade med VH, säger Björkén som också hoppas att supporterversioner av tröjorna ska finnas tillgängliga snart.

– Det är på gång och målet är att de ska finnas lagom till seriepremiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!