”Kommer bli ett jäkla tryck”

5-2-seger för Västervik i det senaste allsvenska derbyt mot Oskarshamn. Men vem vinner i kväll? – Jag vet att det brukar bli ett jäkla tryck i hallen när det är fullsatt, men förhoppningsvis blir det vi som går segrande ur striden även den här gången, säger VIK–backen Erik Gustafsson, som för första gången någonsin möter sin moderklubb i en tävlingsmatch i Oskarshamn.

VIK-backen Erik Gustafsson gör i kväll sin första tävlingsmatch någonsin mot moderklubben i Oskarshamn.
Foto: Mikael Kindman

VIK-backen Erik Gustafsson gör i kväll sin första tävlingsmatch någonsin mot moderklubben i Oskarshamn. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Ishockey2016-11-30 13:00

Oskarshamns–killen är nu inne på sin tredje säsong i VIK–tröjan, och han känns redan som en rutinerad pjäs – trots att han bara är 23 år fyllda och i år gör sin första allsvenska säsong.

Att det har gått bra för både Västervik och Gustafsson har man kunnat se i statistiken. VIK ligger trea efter 22 omgångar och Erik Gustafsson toppade den totala plus/minus–statistiken efter 13–14 omgångar.

Sämre på slutet

– Det har gått lite sämre för mig personligen nu på slutet, men på det stora hela är jag ändå ganska nöjd. Jag är dock hårt självkritisk och vill hela tiden bli bättre, säger han.

– Men huvudsaken är att det går bra för laget, och det gör det ju.

Efter premiärförlusten mot AIK följde nia raka segrar och därefter fem förluster.

På sistone har det sett bra ut igen för VIK, med fem segrar på de sju senaste matcherna.

– Jag tycker att vi har visat att vi är ett lag för tabelltoppen nu när nästan halva serien är spelad, säger Erik.

Aldrig orolig

I det senaste derbyt låg VIK under med 1–2, men vände till seger med 5–2.

– Jag var aldrig orolig, vi var det bättre laget rakt igenom. Men det kommer att bli en helt annan typ av match nu. Det brukar bli hett och gå fort när det är fullsatt i Oskarshamns ishall, vi spelare kommer att eldas på av publiken.
Oskarshamn, på tionde plats, har hittills blandat mycket starka med mycket svaga insatser.

– De har en hög högstanivå, men de har varit lite för ojämna den här säsongen. I ett sådant här derby spelar dock tabellen ingen roll.

– Men jag har en bra känsla i kroppen. Vi har en suverän sammanhållning och glädje i laget och spelar med stort självförtroende, det är viktigt. Jag tror hårt på oss, avslutar Erik Gustafsson.

***

Äntligen är Västerviks IK-backen Emil Wahlberg kvitt sin fotskada.
I kväll finns han återigen på isen när VIK gästar IK Oskarshamn i det allsvenska superderbyt.


Det finns egentligen inte så mycket nyheter att rapportera om laguppställningarna i kvällens derby. Oskarshamn kommer till spel med exakt samma lag som senast vann borta mot Pantern med 3-2 efter förlängning.

Västervik kommer också till spel med samma manskap som senast, med den skillnaden att backen Emil Wahlberg är tillbaka efter sin fotskada.

– Det är bara Nicolai Meyer och Joacim Hedblad som inte är med. Men Hedblad är nära en comeback och kommer förmodligen att gå på is igen i nästa vecka, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Apropå att det förmodligen blir fullsatt, 3424 åskådare, i hallen i Oskarshamn ikväll säger Karlin med ett stort garv:

– Det är ju givet att folk går man ur huse nu när det kommer finbesök…

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!