Kommunen får betala för ismaskinsfiaskot?

En trasig ismaskin ställde in lördagens publikfest mellan Vimmerby Hockey och Troja-Ljungby. Men vem ska egentligen stå för de upp emot 50 000 kronorna som Vimmerby Hockey sägs drabbas av i extra kostnader? – Vi hyr ishallen av kommunen och då ska det funka. Vi kan inte rå över detta på något sätt, säger Anders Kostenius i VH:s styrelse.

DYRT HAVERI. En trasig ismaskin gjorde att lördagens match mellan Vimmerby Hockey och Troja inte kunde spelas. Frågan är vem som ska stå för föreningens merkostnader? Foto: Magnus Strömsten

DYRT HAVERI. En trasig ismaskin gjorde att lördagens match mellan Vimmerby Hockey och Troja inte kunde spelas. Frågan är vem som ska stå för föreningens merkostnader? Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2016-11-09 06:56

Det var uppdukat för publikfest i Vimmerby ishall i lördags.

Toppmatch i HockeyEttan södra mellan Vimmerby Hockey och Troja-Ljungby, en buss med bortafans på väg, full laddning hos hemmasupportrarna och mycket folk väntades till hallen.

Men feststämningen fick ett abrupt slut ett par timmar innan match då arrangören meddelade att matchen fick ställas in eftersom ismaskinen i hallen hade valt att lägga ner.

Eller rättare sagt var det Vimmerby kommun som tog beslutet att ställa in, då VH hyr ishallen av kommunen.

Ekonomisk smäll

För Vimmerby Hockey innebär den uppskjutna matchen en stor ekonomisk smäll. ”Ett antal tiotusen kronor”, enligt uppgifter till vår tidning.

– Det handlar om stora pengar. Minst de summor du nämner, säger Anders Kostenius, styrelseledamot i Vimmerby Hockey.

– Mat till ett 40-tal personer på VIP-läktaren, mat och resa för bortalaget, domarkostnader, annonsering, pubintäkter och en del annat. Sedan kommer det garanterat vara minskade intäkter när matchen väl ska spelas (3 december).

– Det är mycket annat som krockar en fredagskväll i december och jag har svårt att tänka mig att Troja lyckas dra ihop en hel supporterbuss en sådan kväll.

Kommunens ansvar

Att få ersättning för minskade intäkter tror Kostenius inte är möjligt, men vem som som bär ansvaret och också ska betala för föreningens merkostnader tycker han står utom allt tvivel:

– För mig är det solklart. Det är kommunens maskin, det är till dem vi betalar hyra och då ska det funka. Vi kan inte rå över detta på något sätt. Dessutom var det delar som saknades för att laga ismaskinen, så det gick inte att lösa på något sätt

Hur går ni vidare nu?

– Först måste vi sammanställa exakt hur mycket kostnader vi har åkt på på grund av haveriet. Bland annat inväntar vi en faktura från Troja-Ljungby. När vi vet det kommer vi ta en kontakt med kommunen.

”Får diskutera”

Om sådana här extraordinära händelser finns omnämnda i avtalet mellan parterna vet vare sig Anders Kostenius eller Anna Olausson, Kultur- och fritidschef på Vimmerby kommun.

– Jag är inte säker, men jag tror inte att det finns så tydligt reglerat, säger Anna Olausson.

Hur ställer ni er till ansvarsfrågan och eventuell ersättning till Vimmerby Hockey?

– Det får vi ta upp om föreningen ställer frågan till oss. Vi har inte diskuterat det internt inom kommunen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!